Melisande – Betoverend

Mélusine, of zoals ze in het Nederlands genoemd wordt, Melisande, is een heks in opleiding. Al sinds 1992 verschijnt ze in Spirou/Robbedoes met haar avonturen maar het eerste album kwam pas in 1995 (en het laatste helaas in 2019).

Melusine-Melisande - Sortileges (fragment 2)

Melusine-Melisande – Sortileges (fragment 2)

Het zijn geen lange doorlopende verhalen maar aaneenschakelingen van korte gebeurtenissen waar een komische draai wordt gegeven aan lugubere onderwerpen. Je zou zomaar in het midden van de strip kunnen beginnen met lezen zonder het gevoel te krijgen dat je wat gemist hebt. Ideaal.

Wat ook ideaal lijkt te zijn, zijn haar maten. Alles zit er op en aan en dat wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Als ze spontaan wil gaan zwemmen dan gaat gewoon alles uit en springt ze het water in.

Melusine-Melisande - Betoveringen (fragment 1)

Melusine-Melisande – Betoveringen (fragment 1)

Ze mag dan al wel 119 jaar oud zijn maar dat ziet er toch allesbehalve verkeerd uit, al zitten er ineens wel erg lange lokken aan haar kapsel die ze over haar tepels laat hangen. Met het haar op normale lengte zien we de accessoires die aan haar ranke lijfje hangen wat beter. In tegenstelling tot de rest van haar lichaam zijn die wel goed rond.

Melusine-Melisande -(parodie)- Betoverend_S

Melusine-Melisande -(parodie)- Betoverend_S

(drawing by I.A. 2017)

Vandaag 1 keer bekeken (1.447 totaal)
Deel dit / Share this
0
5

4 reacties

  1. William V schreef:

    Wat een wezenlijk verschil een bezoekje aan kapper Bob toch kan uitmaken ! 😀

  2. Barts schreef:

    Ik had haar strips wel eens langs zien komen. Maar ik heb nooit de moeite genomen om er een te lezen. Dat is nu wel veranderd 😁. Mooi gedaan Bob

  3. lambiorix schreef:

    Ik ken haar niet, maar ik wil haar nu wel beter leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *