Nieuwe gebruikers

Let op:
Sommige emaildiensten houden er eigenzinnige regeltjes op na. Gebruik je “hotmail.com“, “yahoo.com” of een adres wat met Microsoft te maken heeft? Dan kan het lastig zijn om je hier te registreren omdat deze op willekeurige momenten simpelweg email’s tegenhouden. De enige manier om dat opgelost te krijgen is door een ander emailadres te gebruiken.

(meer informatie: eMail: hotmail, outlook, yahoo, en meer)


Belangrijke informatie voor nieuwe gebruikers die zich willen registreren.

Kies de “Log-in” optie die links-boven op de site staat. Dat geeft een welkomsscherm waar je niet alleen in kan loggen maar je ook kan registreren.

Vul de gebruikersnaam in (minimaal 3, maximaal 22 karakters) die je wil gaan gebruiken. Dat kan vanalles zijn, maar…

  • geen emailadres
  • kies geen bestaande naam van iemand anders
  • onnodig kwetsende termen zijn “not-done”

Daarna moet er een geldig emailadres worden gegeven waar de registratiegegevens naar toe moeten.

Nadat je dit hebt gedaan zal er vrijwel onmiddelijk een mail naar je gestuurd worden waar in staat hoe je de registratie af moet ronden.

De registratie-opties die je op andere plekken op de site tegen kan komen zijn alleen voor abonnementen op nieuwe artikelen en reacties. Deze zijn niet hetzelfde als een registratie op de site!

Het gebruik van “wegwerpadressen” (disposable mail box / temporary mail) is hier niet toegestaan. Deze zijn maar kort te gebruiken waardoor het onmogelijk is om dingen als een vergeten wachtwoord te ontvangen. Het voorkomt dat men zich weer opnieuw gaat aanmelden, en dan weer opnieuw, etc…

Ik hoop dat dit wat verduidelijking geeft. Vragen kunnen altijd via het contactformulier gesteld worden. Dat vind je onder de “About” knop, die ook in de bovenste menubalk staat.

Als je langere tijd geen gebruik van de site hebt gemaakt (niet hebt ingelogd) wordt er een email naar je gestuurd met een melding dat je gegevens automatisch uit het systeem verwijderd worden. Je kan de site als bezoeker gewoon blijven bekijken maar sommige opties zijn dan niet meer toegankelijk..


SITE-BEVEILIGING

De website maakt gebruik van diverse constructies om vervuiling te voorkomen en het gezellig te houden.

Ten eerste is er een firewall die er voor zorgt dat de ergste dreigingen al meteen geblokkeerd worden. Denk hierbij aan pogingen om gebruikersdata te verkrijgen of zwakheden in de software proberen te vinden.

NinTechNet

NinTechNet

De gebruikte software op de site wordt bewaakt door Patchstack. Als er ergens een fout wordt gevonden zal er automatisch een noodingreep plaatsvinden tot er een definitieve oplossing is.

NinTechNet

Patchstack

Geautomatiseerde verzoeken worden extra gecontroleerd op kwade bedoelingen. Een zoekmachine zal worden toegestaan maar aanvragen vanuit een “bot net” komen er niet door.

BotScout

BotScout

Spammers zullen vanalles blijven proberen om waar dan ook hun ongevraagde boodschappen neer te zetten en dat is hier niet anders. Vaak proberen ze zich via geautomatiseerde software eerst te registreren om op die manier spamfilters te omzeilen. Nieuwe registraties worden hier dus altijd gecontroleerd op verdacht gedrag. Als het goed is merk je er niets van maar heel soms kan het gebeuren dat het systeem even twijfelt en er een simpele “Captcha” opgelost moet worden als bevestiging.

Stop Spammers

Stop Spammers

Omdat deze site ook reakties toelaat van niet-geregistreerde gasten is een filter toch wel noodzakelijk. Zodra er afwijkende dingen gebeuren zal de ingegeven tekst gecontroleerd worden en als er aanleiding toe is wordt er verbinding gemaakt met een server om te kijken of soortgelijke berichten ook op andere plekken te vinden zijn. Als dat zo blijkt te zijn is het hoogstwaarschijnlijk een berichtje waar niemand op zit te wachten en zal dan ook worden tegengehouden.

Als aanvulling daar op krijgen gasten een onzichtbare link waar ze niet op kunnen klikken en dus niets aan hebben. Echter, een computerprogramma “ziet” die link wel en zal die zeer waarschijnlijk ook gaan volgen. Dat is dan gelijk een teken dat het geen persoon is die de pagina heeft geopend maar een domme machine waarvan alle akties extra gecontroleerd zullen worden. Als er misbruik uit volgt worden er enkele basisgegevens naar een server verzonden die het voor andere sites makkelijker maakt om ongewenst gedrag voortijdig op te merken.

Project Honey Pot

Project Honey Pot


Er zijn diverse manieren om de veiligheid van deze site te controleren. Een aantal voorbeelden:

WPSec

WPSec Jun-2021

WPSec Jun-2021

(rapport 6 juni 2021)

Qualys SSL Labs

Qualys SSL Labs Jun-2021

Qualys SSL Labs Jun-2021

(rapport 6 juni 2021)

WebPageTest

WebPageTest Jun-2021

WebPageTest Jun-2021

(rapport 6 juni 2021)

Bob F

Vandaag 1 keer bekeken (5.035 totaal)
Deel dit / Share this