Nieuwe gebruikers

Let op:
hotmail.com, yahoo.com en adressen die gelinkt zijn aan Microsoft zijn problematisch. Het komt maar al te vaak voor dat emails nooit worden ontvangen door gebruikers van deze service. Als je na registratie geen enkele email van “nasty comics” binnen krijgt is er niets wat ik kan doen. De enige manier om zoiets op te lossen is door een ander emailadres te gebruiken.

(meer informatie: eMail: hotmail, outlook, yahoo, en meer)


Belangrijke informatie voor nieuwe gebruikers.

Steeds vaker zie ik mislukte inlogpogingen van nieuwe leden verschijnen, waarschijnlijk omdat de manier van registreren niet helemaal duidelijk is.

Als je je wil aanmelden als terugkomende gebruiker van de site is dit de enige juiste manier:

Kies de “Log-In” optie die boven, bijna helemaal links, in de menubalk staat. Dat geeft een welkomsscherm waar je kan inloggen met links-onder in beeld een mogelijkheid om je registeren. Als je dat kiest kom je uit op REGISTER en kun je een gebruikersnaam invullen (3 t/m 22 karakters) en moet je een geldig emailadres opgeven. Naar dat adres wordt een bevestigingsmail gestuurd met een (tijdelijk) wachtwoord zodat je kan inloggen. Als dat eenmaal gelukt is kun je via hetzelfde welkomsscherm een nieuw wachtwoord aanmaken voor als het gegenereerde te lastig is.

In de bevestigingsmail die je krijgt staat ook nog wat informatie.

Het is niet verstandig om je emailadres te gebruiken als gebruikersnaam. In enkele statistieken kan dat als leesbare tekst tevoorschijn komen. Mocht je daar toch voor kiezen zal je gebruikersnaam worden ingekort tot aan het “@”-tekentje.

Onnodig beledigende gebruikersnamen zullen, al dan niet met kennisgeving, worden verwijderd. Een bewust gekozen naam die verwijst naar een ander bestaand persoon dan jezelf is ook niet gewenst.

Probeer niet eindeloos in te loggen met een verkeerd wachtwoord. Het systeem kan dat zien als een hack-poging en zal je dan een tijdje blokkeren. Als het zich herhaalt word je zelfs definitief geblokkeerd.

Iedere andere “registreer” optie op de site is om een abonnement te nemen op artikelen of reacties te volgen zonder dat je geregistreerd bent. Dat je b.v. de optie gekozen hebt om op de hoogte te blijven van alle nieuwe artikelen wil niet zeggen dat je kan inloggen op de site. Hetzelfde als je gekozen hebt om nieuwe reacties op artikelen te willen ontvangen. Dat is voor gebruikers die niet zijn geregistreerd.

Het gebruik van zogenaamde “wegwerp emailadressen” (disposable mail box) is hier niet toegestaan. Dat soort adressen werken doorgaans maar een zeer korte tijd dus eventuele vergeten wachtwoorden zouden nooit toegestuurd kunnen worden met als gevolg dat gebruikers zich weer opnieuw gaan registreren, en weer opnieuw, enzovoorts.

Ik hoop dat dit wat verduidelijking geeft. Vragen kunnen altijd via het contactformulier gesteld worden. Dat vind je onder de “About” knop, die ook in de bovenste menubalk staat.

Als je langere tijd geen gebruik van de site hebt gemaakt (niet hebt ingelogd) wordt er een email naar je gestuurd met een melding dat je gegevens automatisch uit het systeem verwijderd worden. Je kan de site als bezoeker gewoon blijven bekijken maar sommige opties zijn dan niet meer toegankelijk.


SITE-BEVEILIGING

De website maakt gebruik van diverse constructies om vervuiling te voorkomen en het gezellig te houden.

Ten eerste is er een firewall die er voor zorgt dat de ergste dreigingen al meteen geblokkeerd worden. Denk hierbij aan pogingen om gebruikersdata te verkrijgen of zwakheden in de software proberen te vinden.

NinTechNet

NinTechNet

De gebruikte software op de site wordt bewaakt door Patchstack. Als er ergens een fout wordt gevonden zal er automatisch een noodingreep plaatsvinden tot er een definitieve oplossing is.

NinTechNet

Patchstack

Geautomatiseerde verzoeken worden extra gecontroleerd op kwade bedoelingen. Een zoekmachine zal worden toegestaan maar aanvragen vanuit een “bot net” komen er niet door.

BotScout

BotScout

Spammers zullen vanalles blijven proberen om waar dan ook hun ongevraagde boodschappen neer te zetten en dat is hier niet anders. Vaak proberen ze zich via geautomatiseerde software eerst te registreren om op die manier spamfilters te omzeilen. Nieuwe registraties worden hier dus altijd gecontroleerd op verdacht gedrag. Als het goed is merk je er niets van maar heel soms kan het gebeuren dat het systeem even twijfelt en er een simpele “Captcha” opgelost moet worden als bevestiging.

Stop Spammers

Stop Spammers

Omdat deze site ook reakties toelaat van niet-geregistreerde gasten is een filter toch wel noodzakelijk. Zodra er afwijkende dingen gebeuren zal de ingegeven tekst gecontroleerd worden en als er aanleiding toe is wordt er verbinding gemaakt met een server om te kijken of soortgelijke berichten ook op andere plekken te vinden zijn. Als dat zo blijkt te zijn is het hoogstwaarschijnlijk een berichtje waar niemand op zit te wachten en zal dan ook worden tegengehouden.

Als aanvulling daar op krijgen gasten een onzichtbare link waar ze niet op kunnen klikken en dus niets aan hebben. Echter, een computerprogramma “ziet” die link wel en zal die zeer waarschijnlijk ook gaan volgen. Dat is dan gelijk een teken dat het geen persoon is die de pagina heeft geopend maar een domme machine waarvan alle akties extra gecontroleerd zullen worden. Als er misbruik uit volgt worden er enkele basisgegevens naar een server verzonden die het voor andere sites makkelijker maakt om ongewenst gedrag voortijdig op te merken.

Project Honey Pot

Project Honey Pot


Er zijn diverse manieren om de veiligheid van deze site te controleren. Een aantal voorbeelden:

WPSec

WPSec Jun-2021

WPSec Jun-2021

(rapport 6 juni 2021)

Qualys SSL Labs

Qualys SSL Labs Jun-2021

Qualys SSL Labs Jun-2021

(rapport 6 juni 2021)

WebPageTest

WebPageTest Jun-2021

WebPageTest Jun-2021

(rapport 6 juni 2021)

Bob F

Vandaag 1 keer bekeken (3.517 totaal)
Deel dit / Share this