eMail: hotmail, outlook, yahoo, en meer.

Er zijn nogal wat emailproviders die er overdreven regeltjes op na houden. Zonder pardon worden hele domeinen geblokkeerd als ze ergens “last” van hebben.

Hotmail- en Yahoo-adressen zijn altijd al problematisch geweest maar sinds kort kan ook Microsoft toegevoegd worden aan die lijst. Dat geldt voor alle mailadressen die er iets mee te maken hebben (zoals outlook, msn, live, en wat al niet meer).

Dus, als je een mailadres aldaar hebt, en je blijkt berichten niet te ontvangen die je wel had verwacht, dan is dat waarschijnlijk de reden.

Gmail, gmx, mail.com en yandex zijn een paar voorbeelden van grote providers die geen problemen lijken te hebben voor wat betreft het ontvangen van mails.

Vandaag 1 keer bekeken (749 totaal)
Deel dit / Share this
0
1

3 reacties

 1. savio schreef:

  Best irritant. Zelf heb ik er geen, maar hoe zit het met een Apple account (@iCloud.com oid)

  • Bob F schreef:

   Dat de 3 genoemden problemen hebben weet ik intussen uit ervaring. Ik krijg nog wel eens een email van gebruikers die niet kunnen registreren omdat ze de bevestigingsmail niet ontvangen. Helaas komt de mail die ik terugzend ook niet aan dus kan ik niets oplossen. Voor die mensen lijkt het waarschijnlijk dat de site gewoon niet werkt en/of ik nooit antwoord geef.

   Met een beetje zoeken op internet kom je er dan achter dat ik echt niet de enige ben.

   “ICloud” heb ik geen ervaring mee en ook nog niet voorbij zien komen als een probleemadres dus geen idee eigenlijk.

   Dat het lastig is is zeker. Een oplossing zou kunnen zijn om de site met een ander emailadres te laten werken. Dat is op zich vrij simpel maar dan veranderen dus alle adressen, dus ook die van “wachtwoord vergeten”, lezer-abonnementen, volgen van reacties en forum, etc… Dat werkt dan pas weer als iedereen het opnieuw in gaat stellen.

   Nog niet te spreken over alweer een extra emailadres dat ik in de gaten moet gaan houden.

   Nu is het plan om voor april 2021 de site verhuisd te hebben naar een betrouwbaardere host. Weet nog niet waar naar toe maar het is misschien wel het moment om zoiets gelijk mee te veranderen.

 2. Bob F schreef:

  Heb je email-problemen en gebruik je twitter? Je kan me ook daar een DM sturen.

  * * * Nasty Comics op Twitter * * *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *