Jommeke – De Zeepkoningin

In 1970 had Filiberke de hoofdrol in het Jommeke-album “de Zeepkoning”. Hij ging er de uitdaging aan om zich 3 maanden niet te wassen en kreeg van de firma “Rein en Fijn” tweeduizend stukken zeep als beloning. Na een tijdje op de vlucht te zijn geweest wordt hij uiteindelijk gesnapt en als reclamestunt op het podium gezet waar hij met die zeep wordt gewassen.

Jommeke - De Zeepkoning (fragment 1)

Jommeke – De Zeepkoning (fragment 1)

In die tijd verschenen de verhalen nog in zwart-wit maar in 2018 willen we wel eens wat kleurtjes zien. Als we dan toch gaan aanpassen kunnen we het verhaal evengoed een geëmancipeerd tintje meegeven door één van de Miekes de hoofdrol te laten spelen en het verhaal “de Zeepkoningin” te dopen.

Met die gegevens komen zowel het einde als de kaft er toch een beetje anders uit te zien want nu is het Rozemieke die er als reclameobject aan moet geloven.

Jommeke -(parodie)- De Zeepkoningin_CS

Jommeke -(parodie)- De Zeepkoningin_CS

Verscholen onder een dikke laag schuim wordt ze zonder pardon van haar kleren ontdaan en grondig gewassen.

Door het warme water met de zachte zeep is ze al die kijkende mensen al snel vergeten dus doet het haar weinig dat de verhullende wolk van schuim langzaam aan het verdwijnen is. Met de armen in de lucht laat ze gedwee haar blote lichaam bewrijven. Nu Annemieke haar zo heerlijk ziet genieten van de lekkere handen die over het hele naakte lijf bewegen wil ze zelf ook wel een wasbeurt.

Jommeke -(parodie)- De Zeepkoningin_S

Jommeke -(parodie)- De Zeepkoningin_S

Om dat duidelijk te maken laat ze haar handdoekje vallen en gaat in haar blootje staan wachten tot dat ze ook mag.

(drawing by I.A. 2018)

Er is ook een speciale 3D versie van deze kaft en die volgt snel!

Vandaag 1 keer bekeken (5.141 totaal)
Deel dit / Share this
2
3

5 reacties

 1. savio schreef:

  Aangezien deze ook al op je oude site stond, maar de 3d versie nog niet, ben ik daar natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar

  • Bob F schreef:

   De 3D versie van William was net klaar toen de oude site ineens verdween. Wil deze er vandaag eigenlijk nog opzetten maar ben nog met een vervelend reCaptcha probleem bezig dat soms zonder reden ineens tevoorschijn komt als je wil inloggen. Dat wil ik er niet op hebben maar ik weet niet waar het vandaan komt. Kan van de host komen, of van de wordpress software, of van de SSL provider.

   Tweede probleem is een CDN configuratie op een andere site. Ook dat wil niet werken zoals ik wil.

 2. savio schreef:

  Dat is heel erg vervelend. Dan lijkt het net alsof jij er niet meer de baas over bent.

  • Bob F schreef:

   Dat ben ik dan ook niet.

   En het ergste is dat het zo’n google recaptcha is met van die domme plaatjes met verkeerslichten en bussen die nooit werken. Daar zit echt helemaal niemand op te wachten.

 3. jkooistra schreef:

  Jommeke staat al klaar om te helpen zie ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *