Wiske – De stomende stoeipoes (december)

In januari stapte Wiske als “stomende stoeipoes” in de rol van “snoezige sneeuwmeid“. Op de 10 kalenderplaten die volgden was ze te zien als “Wattmadam“, “blote musketier“, “parel in de lotusbloem“, “Texas-rakker“, “naakt dwaallicht“, “poezelig poesje” en met een zeer “statig standbeeld” van Lambik.

Daarna nog als “alternatieve Amber“, speelde ze met een “junglevrucht” en dreef als “onthulde kapoen” op een vlot. Dat betekent dat we nu zijn aangekomen bij nummer 12 en december is dan ook de laatste plaat van deze pikante Wiske-kalender.

Op enkele uitzonderingen na sluit Wiske al sinds de jaren ’50 de verhalen af met een degelijke knipoog.

Suske en Wiske - Eindplaatoverzicht-1

Suske en Wiske – Eindplaatoverzicht-1

In de meeste parodieversies is dat niet anders, al wordt er één en ander vaak op een wat luchtigere manier weergegeven.

Suske en Wiske -(parodie)- Eindplaatoverzicht-1

Suske en Wiske -(parodie)- Eindplaatoverzicht-1

Met een soortgelijk einde wordt ook het kalenderjaar van de “stomende stoeipoes” afgesloten. Het bekende afkondigingsbord staat al klaar en daar ze het al 11 maanden met deels ontbrekende avonturenkleding moest doen is nu de witte jurk aan de beurt.

Wiske ziet er zelf absoluut het nut niet van in dat ze juist op de laatste plaat haar gewone kloffie moet laten zien maar weet het zo te draaien dat een ieder toch zijn zin krijgt.

Even voor aanvang trekt ze de schoenen en sokjes uit maar begint ook de knoopjes van haar kleed los te maken! Ze stoort zich er geheel niet aan dat het alles is wat ze nog aan heeft en laat de jurk onbekommerd van haar blote borsten glijden.

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 3D 12

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 3D 12

Net voordat ze op de foto moet gaan raapt ze de jurk van de grond en hangt die aan de kapstok. Het ging tenslotte om dat witte kleed en niemand die zei dat ze het voor “De astrante afronding” ook daadwerkelijk moest dragen.

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 12_S

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 12_S

Een knipoog geven door een gat in een zwart bord is hoe het normaal ongeveer ook zou gaan, al is het zelden poedelnaakt en voorovergebogen met de tieten hangend voor de opening.

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes (lijst) 12_S

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes (lijst) 12_S

(drawing by William V. & I.A. 2022)

Vandaag 1 keer bekeken (2.211 totaal)
Deel dit / Share this
1
3

3 reacties

 1. Bart schreef:

  Bedankt voor het maken en posten van deze mooie kalender. Ik heb elke maand uitgeprint op speciaal papier en gebruik het nu als verjaardagskalender.

  • Bob F schreef:

   Dan heb je in iedere geval een vrij unieke kalender! Het formaat was wel zo gekozen dat het ook echt op papier gezet kon worden maar ik denk niet dat er veel zijn die dat ook echt gedaan hebben.

   (Heb je toevallig een foto waarop te zien is dat ie aan de muur hangt? Ben wel benieuwd!)

  • William V schreef:

   Dat is heel prettig om te vernemen Bart !! Bedankt dat je de kalender leuk vindt ! ik ben ook wel benieuwd om hem aan de muur te zien prijken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *