Wiske – De stomende stoeipoes (juni)

Een onderaards avontuur uit 1979 waarbij de Terranef weer eens van stal wordt gehaald. In “Het laatste dwaallicht” ontmoeten Lambik, Suske en Wiske tijdens een kampeertocht iemand die zich voor doet als een dwaallicht.

Suske en Wiske - Het laatste dwaallicht (fragment 1)

Suske en Wiske – Het laatste dwaallicht (fragment 1)

Hoewel dit een bedrieger blijkt te zijn, die later overigens wordt ontmaskert, gaan ze toch op zoek naar de echte dwaallichtjes en vinden die diep onder de grond. Pyronella is er de enige die daar nog rond loopt want de rest is uitgedoofd. Ze belooft een goudschat aan degene die hen kan laten ontwaken maar dan moet een meisje één nacht op de troon van Oberon doorbrengen als koningin en dat is de taak die Wiske op zich neemt.

Suske en Wiske - Het laatste dwaallicht (fragment 2)

Suske en Wiske – Het laatste dwaallicht (fragment 2)

Het is niet zonder gevaren maar Suske en Lambik hebben een straalkanon om zich te verdedigen tegen aanvallende reuzentorren.

Van de destijds gebruikte voorwerpen zijn er genoeg bewaard gebleven om Wiske het hele verhaal in een enkel plaatje te laten samenvatten. Zelfs het straalkanon is terecht en de koninklijke mantel staat haar nog steeds bijzonder goed. Als ze plaatsneemt op de troon wordt ook meteen duidelijk dat niet alle kleren nog voorradig waren.

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 3D 06

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 3D 06

Alleen een rode mantel is niet al te veel en met niet meer dan dat valt er nauwelijks van kleding te spreken. Ze zit er dan ook bijna geheel in haar blootje maar vindt dat eigenlijk wel fijn.

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 06_S

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes 06_S

De scepter had zijn nut al bewezen doordat ze er eerder al mee in haar oor peuterde maar in “Het naakte dwaallicht” laat ze zien dat die ook erg handig is om intieme plekjes te stimuleren.

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes (lijst) 06_S

Suske en Wiske -(parodie)- De stomende stoeipoes (lijst) 06_S

(drawing by William V. & I.A. 2022)

Vandaag 1 keer bekeken (2.493 totaal)
Deel dit / Share this
1
5

2 reacties

  1. jkooistra schreef:

    Tsja En niemand zegt dat Pyronella niet tussen Wiske haar lippen mag zitten met haar tong. ^^

    • William V schreef:

      Ja Pyronella zei dat Wiske 1 nacht op de troon moest doorbrengen zonder eraf te komen … .. ze heeft nooit gezegd “zonder te komen” 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *