Kiekeboe – Album 26 (Het tepeltafereel)

Album 26 is op zich al een soort van parodie. Het steekt de draak met het striptekenaarsvak en is voor mij één van de beste albums uit de reeks.

Eerder deed ik al een ongecensureerde versie van het stukje waar Fanny in ieder nieuw verhaal een naaktscene eist (kort van stof) en de daad bij het woord voegt door zich stante pede van haar bikini te ontdoen. In het origineel wist Marcel zijn dochter af te schermen met zijn krant maar in de parodie lukt hem dat niet.

‘Het tepeltafereel’ zijn een paar hertekende stroken uit ditzelfde album van een bladzijde eerder.

Hier ligt Fanny in de tuin te zonnen in datzelfde zwarte bikinietje en springt op als het spontaan gaat sneeuwen. Ze wil zon en gaat verhaal halen bij de tekenaar.

Kiekeboe - Album 26 (fragment blz 17)

Kiekeboe – Album 26 (fragment blz 17)

In de parodie beoefent Fanny dezelfde activiteit maar heeft besloten de bikini naast zich neer te leggen. Terwijl ze in haar blootje ligt te zonnen gaat het ineens sneeuwen en dan blijkt de sneeuw niet de enige spontane gebeurtenis te zijn. Ook nu gaat ze verhaal halen bij de tekenaar. Ze doet haar beklag over wat haar overkomen is maar vraagt niet om zon. Wat ze wel wil is ietwat ondeugender.

Kiekeboe -(parodie)- Album 26 - Het Tepeltafereel

Kiekeboe -(parodie)- Album 26 – Het Tepeltafereel

(drawing by I.A. 2016)

Bekeken (vandaag/totaal) - Viewed (today/total): 6 / 1.225 - - - - - - - - - -
Deel dit / Share this

4 reacties

 1. Kiekeboe – Album 26 (Het tepeltafereel) – Nasty Comics Azerty schreef:

  Ik zie op twitter (een oude tweet van je) dat je 150 euro per jaar zou moeten betalen voor de host? Ik ken een betrouwbare, best goedkope host met 24/7 support.

  • Kiekeboe – Album 26 (Het tepeltafereel) – Nasty Comics Bob F schreef:

   Een goedkopere host vinden is geen probleem. Eentje waar je een anoniem domein kan registreren en hosten is een ander verhaal. Het wordt pas echt ingewikkeld als het ook nog eens een server moet zijn die in een land staat waar de europese copyrightregels niet gelden en er niet gereageerd wordt op DMCA notices.

   Dan zijn de betaalbare opties ineens erg beperkt geworden.

 2. Kiekeboe – Album 26 (Het tepeltafereel) – Nasty Comics Wolfje459 schreef:

  Fanny haar knopjes zullen wel heeeel hard zijn en wellicht ook heeeel lekker om op te zuigen 😛😛😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *