Kiekeboe – Album 26 (Het tepeltafereel)

Album 26 is op zich al een soort van parodie. Het steekt de draak met het striptekenaarsvak en is voor mij één van de beste albums uit de reeks.

Eerder deed ik al een ongecensureerde versie van het stukje waar Fanny in ieder nieuw verhaal een naaktscene eist (kort van stof) en de daad bij het woord voegt door zich stante pede van haar bikini te ontdoen. In het origineel wist Marcel zijn dochter af te schermen met zijn krant maar in de parodie lukt hem dat niet.

‘Het tepeltafereel’ zijn een paar hertekende stroken uit ditzelfde album van een bladzijde eerder.

Hier ligt Fanny in de tuin te zonnen in datzelfde zwarte bikinietje en springt op als het spontaan gaat sneeuwen. Ze wil zon en gaat verhaal halen bij de tekenaar.

Kiekeboe - Album 26 (fragment blz 17)

Kiekeboe – Album 26 (fragment blz 17)

In de parodie beoefent Fanny dezelfde activiteit maar heeft besloten de bikini naast zich neer te leggen. Terwijl ze in haar blootje ligt te zonnen gaat het ineens sneeuwen en dan blijkt de sneeuw niet de enige spontane gebeurtenis te zijn. Ook nu gaat ze verhaal halen bij de tekenaar. Ze doet haar beklag over wat haar overkomen is maar vraagt niet om zon. Wat ze wel wil is ietwat ondeugender.

Kiekeboe -(parodie)- Album 26 - Het Tepeltafereel

Kiekeboe -(parodie)- Album 26 – Het Tepeltafereel

(drawing by I.A. 2016)

Vandaag 1 keer bekeken (5.577 totaal)
Deel dit / Share this
0
4

8 reacties

 1. Azerty schreef:

  Ik zie op twitter (een oude tweet van je) dat je 150 euro per jaar zou moeten betalen voor de host? Ik ken een betrouwbare, best goedkope host met 24/7 support.

  • Bob F schreef:

   Een goedkopere host vinden is geen probleem. Eentje waar je een anoniem domein kan registreren en hosten is een ander verhaal. Het wordt pas echt ingewikkeld als het ook nog eens een server moet zijn die in een land staat waar de europese copyrightregels niet gelden en er niet gereageerd wordt op DMCA notices.

   Dan zijn de betaalbare opties ineens erg beperkt geworden.

 2. Wolfje459 schreef:

  Fanny haar knopjes zullen wel heeeel hard zijn en wellicht ook heeeel lekker om op te zuigen 😛😛😛

 3. Benoit P schreef:

  Dit is een vrij bekend fragment en het is al veel beter gedaan. Bijvoorbeeld deze.

  • Bob F schreef:

   (even plaatje zichtbaar gemaakt)

   Vind hem leuk gemaakt maar om te zeggen dat die beter is? Het is in ieder geval wel anders maar de tekst is gewoon hetzelfde gebleven. Het formaat van die tieten vind ik zelf gewoon belachelijk maar misschien dat een ander dat wel grappig vindt (?).

   Heb zoiets eens gedaan met Suske en Wiske met overmaatse lichaamsdelen en die vind ik eigenlijk ook niet zo leuk.

   Overigens… ik ben wel altijd nieuwsgierig naar wat anderen er van maken maar deze ben ik nog niet eerder tegengekomen. Waar komt die vandaan?

 4. savio schreef:

  Ik vind dit plaatje niet beter. Dit formaat tieten passen niet bij Fanny. De verhoudingen kloppen nu niet meer. Een beetje groter mag, maar blijf dan wel steeds op de juiste verhoudingen letten.

  • Bob F schreef:

   Ach, het is wel leuk gedaan, daar niet van, maar dat was een snel klusje. Enkel een paar enorme tieten over de originele tekenen en met de clone-functie van PhotoShop inkleuren.

   De persoon van die reactie ziet het als zijn missie om alles wat hier te vinden is negatief te beoordelen. Hij kiest steeds andere namen maar het is gewoon dezelfde vlaming die al eerder van zich liet horen. Een beetje jammer dat hij het op die manier doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *