Arad en Maya onthullen

Een nieuw onderwerp. Een stripreeks die gestart werd in 1977 maar in 1980 alweer werd stopgezet. Ik had er alleen maar fragmenten van gezien, lang geleden, waarschijnlijk in het “Sjors” weekblad, maar nog nooit een heel verhaal van gelezen.

Arad en Maya leven op de planeet Mytica. Hij is technisch aangelegd, zij kan telepatisch praten met planten en dieren. De avonturen doen mij erg denken aan die van Roze Bottel en Duifje Vleugelslag. Leven in een fantasiewereld, al is “Roze Bottel / Olivier Rameau” veel meer sprookjesachtig.

Het 2de album, uit 1978, is genaamd “De Wielgangers”.

Arad en Maya - De Wielgangers (fragment 1)

Arad en Maya – De Wielgangers (fragment 1)

Samen met de Voetgangers leven die op de planeet Elfinrust en hebben onderling altijd ruzie. Arad en Maya komen daar per ongeluk terecht door tijdens een ritje in hun ruimteschip onbedoeld de automatische piloot te activeren. Ze stellen zich voor aan de achterdochtige Voetgangers, die een bloedhekel hebben aan Wielgangers, maar daar ze voeten hebben i.p.v. wielen worden ze uiteindelijk vriendelijk onthaald. Althans, zolang het duurt, want dat is na een tijdje wel anders!

Arad en Maya - De Wielgangers (fragment 2)

Arad en Maya – De Wielgangers (fragment 2)

Het is maar goed dat ze op Elfinrust terecht kwamen want voor hetzelfde geld waren ze op de planeet van de Blootgangers aanbeland.

Arad en Maya -(parodie)- De Blootgangers_S

Arad en Maya -(parodie)- De Blootgangers_S

Daar gelden hele andere regels, al zou dat voor Arad geen probleem zijn. Maya, echter, ziet het niet zo zitten om daar met blote tieten rond te gaan lopen. Gelukkig maar dat hij zo behulpzaam is en met liefde de taak op zich wil nemen om Maya uit de kleren te helpen.

(drawing by I.A. 2024)

Vandaag 1 keer bekeken (313 totaal)
Deel dit / Share this
0
0

3 reacties

 1. Airgyronef schreef:

  Dank u, ik heb geen haast meneerrr de prrresident.

 2. Het Zeurende Wolfje schreef:

  Kijk, Maya! Nu is je site compleet Bob 🙂

  Veel dank van Het Zeurende Wolfje haha

  ***PS. Saafie, dat ‘Nu is je site compleet’ is een goedbedoeld grapje, ik denk ik doe er maar een tekstballonnetje met uitleg bij voordat je weer aanslaat knipoog ;), knipoog 😉 knipoog 😉

  • Bob F schreef:

   Nu Maya er ook is, is de site nog lang niet compleet. Er zijn nog een hoop karakters die nog gedaan kunnen worden en misschien ook nog wel eens worden, zoals “Jo, Suus en Jokko”, “Stam en Pilou” en weet ik wat nog meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *