Merho stopt er mee

Hoera, wat jammer!

Hij gaat op pensioen en dat werd wel tijd ook. Als je bijna de 75 bereikt kan ik me wel indenken dat je er aan toe bent. “Hoera” dus voor Robert Merhottein maar bijzonder jammer voor ons. Want… wat moeten wij nu?

Kiekeboe -(parodie)- Fanny en Tomboy (Merho stopt)

Kiekeboe -(parodie)- Fanny en Tomboy (Merho stopt)

De toekomst van de albumserie is nu erg onzeker want een opvolger is er (nog?) niet. Dat is voor ons, als parodie-galgenaas, toch wel een probleem want zonder goeie voorbeelden valt er niets te parodiëren.

Gelukkig heeft hij vanaf 1977 nu niet bepaald stilgezeten want binnenkort verschijnt het 164ste, en laatste, album! Na “Seizoensfinale” zal het waarschijnlijk dus stil blijven.

De grootste vrees om te hebben is misschien nog wel een eventueel vervolg door anderen waarbij enkel de herkenbare naam behouden blijft en van de originele stijl niets heel wordt gelaten.

(drawing by I.A. 2023)

Vandaag 1 keer bekeken (4.470 totaal)
Deel dit / Share this
0
3

7 reacties

 1. William V schreef:

  Ojee, … Nog geen opvolger voorzien ?? je zou toch denken dat ze zoals bij studio vandersteen daar al maanden misschien wel jaren op voorhand mee bezig zijn ?

  • Bob F schreef:

   Ik heb een zeer vaag vermoeden dat Studio Vandersteen wel eens een vinger in de pap kan gaan hebben. Zelfde uitgever, studio met meerdere tekenaars en wat uitstapjes door de hommages. Pure speculatie.

 2. jkooistra schreef:

  Het zal me niets verbazen als men op de achtergrond hier al lang mee bezig is. Een pensioen komt doorgaans niet uit de lucht vallen.

  • Bob F schreef:

   Hij is al even pensioengerechtigd en dan kan hij er natuurlijk mee stoppen wanneer hij wil. Nou ja, hij zal ook wel met contracten te maken hebben maar dan nog.

   We zullen het vanzelf gaan zien hoe het verder gaat. Is natuurlijk al lang bekend bij degenen die er over gaan maar ze zullen er wel weer “groot nieuws” van willen maken. Dirk Stallaert, die ook voor “Nero” en nu voor S&W tekent, zou wel eens een goeie gok kunnen zijn. Tekende enkele jaren geleden nog voor Merho aan de Kiekeboe-reeks.

 3. Dirk schreef:

  het wordt helaas een ” resetting” …de naam blijft over en voor het overige zal het iets onherkenbaar worden….salut en de kost aan de boomers dus( mezelf).en wat krampachtig proberen jeugd aan te trekken die al jaren het medium strip verlaten hebben…enfin..Kiekeboe was toch enige reeks die ik nog volgde..mn verzameling is groot genoeg..ik wentel me wel in nostalgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *