Driekoninginnen

De drie wijzen uit het oosten, Casper, Balthasar en Melchior. Volgens het verhaal was het op 6 januari dat ze de lange reis naar Jeruzalem voltooide en dat wordt ieder jaar nog steeds herdacht.

Illustratie heilige familie en drie koningen (fragment 1)

Illustratie heilige familie en drie koningen (fragment 1)

Leuk? Nou ja, het wordt gevierd door mensen die verkleed als koning zingend (of er toe pogen) van deur tot deur gaan en dat hoeft voor mij niet echt. Ik zou liever drie eigenzinnige koninginnen zien aanbellen die zich wat minder druk hadden gemaakt over het verkleed gaan. Een paar goeie schoenen en een mooie bontkraag zijn nooit verkeerd maar onder die mantels mag het er van mij wel wat luchtiger aan toe gaan. Ze hebben nu eenmaal niet zo veel nodig en hoe minder ze aan hebben hoe liever.

Mieke-Wiske -(parodie)- Driekoninginnen

Mieke-Wiske -(parodie)- Driekoninginnen

De Miekes vonden dat ze ook wel in hun ondergoed van deur tot deur konden gaan en over de halfnaakte Wiske valt ook weinig te klagen. Nu zijt wellekome! Deze meiden ga je na het zingen toch zeker niet de laan uitsturen met een cent en een snoepje?

(drawing by William V, 2023)

Vandaag 1 keer bekeken (1.432 totaal)
Deel dit / Share this
0
1

4 reacties

  1. savio schreef:

    Ik denk dat ze alledrie pas weggaan, als ze goed gevuld zijn 😉

  2. Barts schreef:

    Ik heb niet zo veel met geloof of tradities, maar als drie koningen op zo’n manier word gevierd ben ik er helemaal voor en zou ik de dames warm verwelkomen.

    Weer schitterend gemaakt William 👍👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *