DDOS aanval???

De site ligt plat. Onbereikbaar voor iedereen.

Iedereen? Nee hoor.

Hoewel de host zegt dat er een DDOS aanval gaande is blijkt dat ikzelf de site wel kan bereiken! Nee, niet op de manier zoals bezoekers dat doen, maar ik heb een alternatieve manier van inloggen en dat werkt wel. Dus… als je dit kan lezen lijkt het mij dat de site gewoon werkt en dat er dus iets anders aan de hand is.

Dat zou dan weer betekenen dat de host een lulverhaal aan het ophangen is. Indien dat zo is gaat de site binnenkort toch echt verhuizen want van dat soort leugentjes moet ik niets hebben.

Maar goed, intussen is de site toch al een halve dag onbereikbaar. Voor iedereen, behalve mij.

Vandaag 1 keer bekeken (662 totaal)
Deel dit / Share this
3
0

4 reacties

 1. jkooistra schreef:

  Site was gisteren niet te bereiken hoor. Dus een DDOS zou kunnen, hangt wel af welke systemen getroffen worden natuurlijk.
  Ik weet niet op welke alternatieve manier jij inlogt maar het zou kunnen dat die systemen via een andere route lopen

  • Bob F schreef:

   De normal manier van inloggen is via de “log-in” link die op de site staat. Ik kan echter een andere, moeilijker te gokken, link gebruiken die precies hetzelfde doet. Dus via dezelfde route naar dezelfde server en dat werkte gewoon. Dus in essentie niets mis met de server en de site op zich.

   Dat bleek later ook want nadat ik had gemeld dat ik zeker wist dat het geen DDOS aanval was en wilde weten wat er nu echt speelde kreeg ik een bericht dat ze eigenhandig een DNS configuratie hadden verneukt. Kortom, ik word als betalende klant voorgelogen en daar houd ik niet van dus weg bij die prutsers.

 2. savio schreef:

  Wel vervelend, zoiets. Dan moet je ineens tijd gaan besteden aan iets, waar je eigenlijk geen tijd aan wil besteden. Hopelijk kan je de naam van je site gewoon meenemen en hoef je die niet nog een keertje te veranderen

  • Bob F schreef:

   Dat is het precies. Verloren tijd want je denkt eerst dat er iets mis is met de site en je zoekt jezelf wezenloos, maar tevergeefs. Ten einde raad moet je dan een help-ticket aanmaken waar pas na uren op gereageerd wordt en je er achter komt dat je voor niets aan het zoeken bent want het zit bij hun. En dan ook vooral niets laten weten!

   Bij een verhuizing blijft de naam/url gewoon zoals hij is want ik ben eigenaar van het domein en wie ik het laat hosten is mijn zaak. Het huidige contact loopt tot april 2021 dus dat is best nog lang. Dat wil niet zeggen dat ik mijn domein niet eerder kan verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *