Suske en Wiske – De Spontane Stripster

In “De Planeetvreter” van 2017 hadden alle karakters juist een metamorphose ondergaan. Het meest besproken waren, uiteraard, de boezems van Sidonia en Wiske die ze voorheen niet hadden. Zoals ze nu getekend worden is zeker niet slecht maar ze zien er wel net zo uit als alle andere dertien-in-een-dozijn stripfiguren. De stijlen van Willy en Paul worden hiermee teniet gedaan, en dat is meer dan jammer.

Met de gebobbelde verschijningen is het parodiëren iets makkelijker geworden, of eigenlijk, eerder gelijkend. De vormen hebben ze immers al en die worden behouden als ze met blote borsten hertekend worden.

Uit genoemd album heb ik een draai gegeven aan 3 van de plaatjes en ook een pikante halve bladzijde gemaakt van een bestaande pagina.

Het eerste gebeuren is een eenvoudig gesprekje met Wiske, Suske en Barabas.

Suske en Wiske - De Planeetvreter (fragment P12-6)

Suske en Wiske – De Planeetvreter (fragment P12-6)

Vervolgens geven we Wiske een dieper uitgesneden jurk om de nieuwverworven boezem wat meer aandacht te geven. Passend in de lijn van het veranderde gespreksonderwerp schuift ze de gehele jurk spontaan omhoog.

Suske en Wiske -(parodie)- De Spontane Stripster

Suske en Wiske -(parodie)- De Spontane Stripster

Nu ze naakt op de bank zit is te zien wat de metamorphose met haar gedaan heeft.

(drawing by I.A. 2019)

Vandaag 1 keer bekeken (4.437 totaal)
Deel dit / Share this
0
4

3 reacties

 1. William schreef:

  Echt een goeie Bob, knap gevonden 🙂 Sinds ze Wiske die tietjes gegeven hebben is ze er echt wel op vooruitgaan, alleen maar ten goede van het betere parodiewerk 😀 😀

  • Bob F schreef:

   Wiske’s nieuwe figuurtje is zeker niet slecht maar wel ontzettend standaard. Kijk naar :”Jump”, of naar het meeste wat in de Robbedoes/Spirou te zien is. Wat meer variatie was ook wel eens leuk.

   Maar inderdaad, voor pikante parodien is het handig als de originele karakters al wat doorontwikkeld zijn.

 2. jkooistra schreef:

  Ze is wel sexier op deze manier en laat wat minder aan de verbeelding over. Maar het volgt wel een bepaalde veelgebruikte tekenstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *