Leerknobbels – Wiskunnend Wiske

Voor de campagne van een wiskunde-wedstrijd in 2017 had Luc Morjaeu een paar tekeningen van Wiske gemaakt. Wiske, wiskunde, je snapt hem wel. Haar beeltenis, en dan met name haar kapsel, is er wat afwijkend en had wat mij betreft wel een voorbeeld mogen zijn voor de veranderingen die sinds 2017 in de albums werden doorgevoerd, maar goed.

Suske en Wiske - Wiskunnend Wiske (fragment 1)

Suske en Wiske – Wiskunnend Wiske (fragment 1)

In die plaatjes is ze als bolleboos neergezet, compleet met lesboeken en schooltas, maar haar zwoele blik in het eerste plaatje is voer voor een aangepaste leerstof.

Mijn versie is er eentje waarin ze haar wiskundeknobbels ten volste benut om je een ander soort lesjes bij te brengen.

Suske en Wiske -(parodie)- Leerknobbels_S

Suske en Wiske -(parodie)- Leerknobbels_S

De Uitnodiging:
Als ze met zaadvragende ogen aanbiedt om je wat lesjes te leren terwijl ze haar jurk langzaam tot aan haar middel laat zakken heeft dat weinig uitleg nodig.

De Praktijk:
Het hoofdstuk over strippen is al snel duidelijk maar praatjes vullen geen gaatjes. In de bijbehorende praktijkles stelt ze zich volledig beschikbaar en geeft daarbij alle ruimte om die gaatjes te gaan vullen.

De Afloop:
Na de lijst met standjes enthousiast te hebben afgewerkt is er ook aan het komen een einde gekomen. De vermoeiende lessen maken dat de sufgeneukte Wiske nog wel eens wat vergeet. Op weg naar huis controleert ze doorgaans wel of ze haar tas bij heeft maar zal er zelden aan denken dat ook eens met haar kleren te doen.

(drawing by I.A. 2018)

Vandaag 1 keer bekeken (2.642 totaal)
Deel dit / Share this
0
3

2 reacties

  1. jkooistra schreef:

    Toch best wel een sexy Wiske variant. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *