Wiske – Koud grijs en koud kleur

In een ver verleden (o.k. dan, het was 2014) had ik serieuze monitorproblemen. Door kapotte schermen en niet-compatibel grafische kaarten was er geen enkele combinatie te krijgen die een normaal beeld opleverde. Het was kiezen tussen een belachelijk lage VGA resolutie in kleur of een iets hogere kwaliteit maar dan in grijstinten.

Tijd had ik toen genoeg dus werden er gewoon grijze tekeningen gemaakt met de bedoeling om die later in te kleuren als alles weer normaal functioneerde. Dat “later” was verder weg als verwacht en er is één plaatje waarbij dat nooit gebeurd is.

Suske en Wiske -(parodie)- Koud Wiske (grey)

Suske en Wiske -(parodie)- Koud Wiske (grey)

Deze werd in 2015 gewoon kleurloos op het blog gezet en omdat Wiske’s verhoudingen nu niet echt getrouw waren (hoofd iets te klein, benen te lang) heb ik nooit de moeite genomen om die echt af te maken. Omdat het één van de weinige plaatjes is met Krimson en waar ik Wiske met krulletjes heb getekend heb ik nu, 4 jaar later, alsnog de kleurenversie afgemaakt.

Suske en Wiske -(parodie)- Koud Wiske (col)

Suske en Wiske -(parodie)- Koud Wiske (col)

Ik kan me nog herhinneren dat de aanleiding een plaatje was met een vastgebonden Doortje Doorzon (Gerrit de Jager) maar zou niet meer kunnen zeggen welke dat was.

(drawing by I.A. 2014 / 2019)

De onvoorzichtige Wiske heeft zich door Krimson te grazen laten nemen. Om te voorkomen dat ze er vandoor gaat wordt ze in zijn koude kelder aan een paal gebonden. Hoewel dat niet zonder slag of stoot ging is het Krimson uiteindelijk toch gelukt.

Tijdens het vastbinden zakte Wiske’s jurkje omlaag waardoor ze de gevolgen van de koude omgeving niet kan ontkennen. Ze staat met blote borsten tegenover Krimson als haar tepels ongewild gaan groeien.

Die vindt het wel grappig om de harde knopjes omhoog te zien komen en schuift zijn jas opzij. Daarmee laat Krimson zien dat hij er helemaal niets onder aan heeft waarop hij voor Wiske gaat staan en zijn blote pik vastpakt. Hij zegt wel te kunnen zien dat ze het koud heeft en wel trek zal hebben in wat warms.

Wiske kan geen kant uit als hij zijn jas laat vallen en aan zijn pik begint te trekken. Ze ziet de paal alsmaar verder omhoog komen maar bedenkt dan dat hij iets over het hoofd heeft gezien. Ze hoort de blote Krimson zeggen dat ze zich niet in hoeft te houden. Als hij zegt dat ze best wel klaar mag komen als hij haar kutje met lekker warm zaad gaat vullen moet Wiske hard lachen.

Al spoedig komt Krimson er achter waarom dat is. Door zijn korte gestalte moet hij op zijn tenen gaan staan om met zijn eikel haar spleetje te kunnen raken. Op deze manier zal hij zijn stijve pik nooit dat kutje in krijgen dus gaat hij snel op zoek naar een opstapje om Wiske toch te kunnen neuken. Die maakt gebruik van zijn afwezigheid en maakt de touwen los om er vandoor te gaan. Als de naakte Krimson terugkeert is hij te laat en moet nu zelf aan de slag om zijn opwinding te temperen.

Vandaag 1 keer bekeken (2.272 totaal)
Deel dit / Share this
0
2

2 reacties

 1. williamV schreef:

  toch knap gedaan ! vond deze haartooi met krulstaart altijd al de mooiste. Wiskes eierkopje is typisch maar dat er geen staartje achter het strikje hangt heb ik nooit echt logisch gevonden . in sommige oudere albums droeg ze dus dat dotje krulhaar.

  • Bob F schreef:

   De krulletjes waren nodig om ze geschikt te maken voor plaatsing in de Kuifje (de albums uit de blauwe reeks). Ik vind dat ook beter staan dan alleen maar een strikje. Dat hadden ze in de verhalen die er na verschenen ook wel eens mogen doen. Geeft wat afwisseling terwijl ze evengoed herkenbaar is.

   Die staart die ze tegenwoordig heeft is wat te simpel. Dezelfde als van de Miekes (van “Jommeke”) en Lisa (van “Jump”, die ik ook nog een keer uit haar shirtje wil helpen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *