Even geduld a.u.b.

De servers, waar o.a. deze site op gehost wordt, kregen het even zwaar te verduren waardoor Nasty Comics een tijdje bijna onbereikbaar was. Ik heb nog geen bevestiging van de hosting provider maar het lijkt er erg op dat ze last hadden van een DDOS aanval.

Op moment van schrijven heeft alles zo’n 30 minuten onafgebroken gewerkt. Nu maar hopen dat het voorlopig zo blijft.

Dat deze dingen gebeuren is niet zo gek. Het grootste deel van de beschikbare processortijd van deze site gaat naar het gedeelte wat voor de beveiliging moet zorgen. “Bots” proberen onophoudelijk in te loggen op Nasty Comics. Dit gaat dag en nacht door en soms zijn er meer dan 200 pogingen per minuut. Ik ga er van uit dat andere sites met een inlogmogelijkheid dezelfde problemen hebben.

Vandaag 1 keer bekeken (524 totaal)
Deel dit / Share this
0
0

3 reacties

 1. xenonenterprises schreef:

  Toch ééntje die er eerlijk voor uitkomt waarom zijn site niet bereikbaar is.

 2. fritigerngothly schreef:

  Gemiste kans om te zeggen: “Op moment van schrijven heeft alles zo’n 30 minuten onafgebroken gewerkt. Nu maar hopen datttttt…199(^9237 &^@ ………………………………………………”

 3. Bob F schreef:

  De schoolvakanties zijn begonnen en dan krijg je dat. Scriptkiddies zonder geld die voor een maandje een server huren en dan weer opzeggen omdat ze zogenaamd niet tevreden zijn. Het geld krijgen ze dan terug dus heeft het niets gekost om er bots op te laten draaien. Makkelijk te zien want al deze scans komen van hostings zoals OVH, Digital Ocean en meer van dat.

  De bots scannen de site op gebruikersnamen en proberen in te loggen met gangbare wachtwoorden. En dat werkt dus niet want er moet ook nog een captcha ingevuld worden en daar wordt niet eens rekening mee gehouden maar die bots zijn dom en blijven daar een flinke tijd mee doorgaan tot de site ze blokkeert.

  Helaas zijn er een hoop die zich met deze zinloze hobby bezighouden en niet eens in de gaten hebben dat het met die achterhaalde scripts nooit zal gaan lukken maar intussen is de server er maar druk mee.

  Dat alleen kan de site nog wel aan maar er is dan nog maar weinig extra voor nodig om de server op z’n knieen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *