Suske en Wiske classic – De Zinderende Zaadjes

De rode reeks, maar dan in het wit en sinds 2017 uitgegeven met een nieuwe nummering die weer begint vanaf “1”. Om het lekker overzichtelijk te houden.

De albums in deze “Classic”-reeks hebben een iets groter formaat en de kaften zijn in deze kleurstelling gewoon lelijk. Dat is hoe ik er over denk. Leuk voor de verzamelaar die alles al had maar als je voor de verhalen gaat kom je bedrogen uit. Gepromoot met “zoals ze toen origineel verschenen” is lariekoek. Net als in de rode reeks zijn de langere verhalen gewoon weer ingekort.

Suske en Wiske - De Schone Slaper (fragment 1)

Suske en Wiske – De Schone Slaper (fragment 1)

Alles is opnieuw beletterd en ingekleurd maar daar moet je van houden. Het ziet er allemaal té digitaal uit. Weer zo’n beslissing waar ik me niet in kan vinden, maar ja, je hoeft ze natuurlijk ook niet aan te schaffen.

Door de jaren heen is er diverse malen teruggegaan naar de oorsprong van de karakters. Zo weten we waar Jerom vandaan komt en zijn de voorvaderen van Sidonia, Lambik en Barabas al meermaals aangehaald. Ik wed dat ze echter nooit zo ver terug zullen gaan als deze classic.

Suske en Wiske -(parodie)- De Zinderende Zaadjes_S

Suske en Wiske -(parodie)- De Zinderende Zaadjes_S

“De Zinderende Zaadjes” is het daadwerkelijk begin van Suske en Wiske. Beiden zwemmen ze in een andere richting want ze zijn geen familie dus zijn onderweg naar een ander eitje. Maar is dat wel zo? Wat als het zaad door één en dezelfde bron werd gespoten? Dat zou nog eens een onthulling zijn!

(drawing by I.A. 2019)

Vandaag 1 keer bekeken (2.706 totaal)
Deel dit / Share this
0
0

7 reacties

 1. savio schreef:

  Ik weet in ieder geval dat Sus Antigoon de voorvader is van Suske. Van Wiske is het veel minder bekend.

  • Bob F schreef:

   Sidonia van Stiefrijke is de tante van Wiske dus die zullen ergens in het verleden een gezamelijke voorouder hebben gehad. Verder is de “Snor” de vader van Sidonia maar dus niet de opa van Wiske.

   Net als Jerom lijkt Lambik geen enkele band met de Stiefrijke-familie te hebben want zijn vader is dan weer Papal-ambik.

 2. savio schreef:

  Was het niet mooier geweest om de plaat van De Schone Slaper ook echt aan te gaan passen, in plaats van de plaat te maken van de Zinderende Zaadjes?

 3. Toonist schreef:

  Volgens mij is Wiske het liefdeskind van Lambik en Sidonia,

  • savio schreef:

   Hoe is dat mogelijk? Het is toch Tante Sidonia?

   • Bob F schreef:

    Volgens een voorspelde toekomst zouden Sidonia en Lambik een zoon krijgen die Thomas zou gaan heten (De Ongelooflijke Thomas). In theorie zou Wiske zowel het nichtje als de dochter van Sidonia kunnen zijn maar dat zou een wel heel raar beeld gaan opleveren.

    Het is wel zo dat Wiske en Sidonia de allereerste figuren waren die in de album-reeks te zien waren terwijl er van Lambik toen helemaal nog geen sprake was. Die verscheen pas een tijdje later in het album “De Sprietatoom”.

    Daar Wiske er al was en Lambik voor beiden nog een totaal onbekend iemand bleek te zijn moeten Sidonia en Lambik wel heel erg dronken zijn geweest toen ze het bed indoken met Wiske als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *