De Miekes, naar Jan Bosschaert (3Dversie)

Even een kort woordje uitleg.

Het begon allemaal in mijn jeugdjaren met een grote interesse voor strips !! Jommekes, SuskeWiskes, Kiekeboe’s, De rode ridder, Guust Flater, De Smurfen …. Geen enkele mocht ontbreken. Op latere leeftijd is dit er zeker niet op verbeterd en mijn interesse werd stilaan een passie … Zij het dan dat ik mij dan ook meer bezig hield met strips die op een ouder publiek gericht waren, zoals Jessica Blandy, “13” … enzovoort… Net als Bob F deed ik ook veel aan tekenen. Bij mij ging het dan vooral om zwart/wit potloodtekeningen …. tot ik 3D ontdekte en mij langzamerhand meer en meer begon te verdiepen in programma’s als Smithmicro Poser. Toen had ik de microbe te pakken en moest het 2D tekenen stilaan plaats maken voor het 3D tekenen en ontwerpen.

Ik hield me wel nog steeds bezig met strips en verzamelde allerhande “collectibles” zoals eerste drukken, gesigneerde exemplaren, beperkte oplagen, speciale edities, … En zo stuitte ik op een reeks posters, ontworpen door een tekenaar van wie ik al langer fan was : Jan Bosschaert.

bosschaert

bosschaert

Bosschaert heeft een reeks “volwassenen” posters getekend van onderandere Madame Pheip, Sidonia, Fanny,…. en ook de Miekes, waarop deze iets schaars gekleder en iets erotischer te zien zijn dan we normaal gewend zijn. Jarenlang heb ik deze posters zorgvuldig bewaard, tot ik Nasty Comics ontdekte en de heerlijk ondeugende parodieën zag op alle bekende stripfiguren getekend door Bob F. Zo is stilaan het idee beginnen groeien om iets met stripfiguren in 3D te doen. Een eerste werkje zijn de miekes … Gebaseerd op de poster van Bosschaert heb ik deze scene in 3D nagebouwd, met dit als resultaat :

De-miekes-naar-jan-bosschaert-tekening-3Dversie

De-miekes-naar-jan-bosschaert-tekening-3Dversie

Ik vond dat dit vrij goed gelukt was.

Vandaag 1 keer bekeken (1.840 totaal)
Deel dit / Share this
0
2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *