Dag en Heidi – Slipgevaar

Een klassegetekende serie is “Dag en Heidi“, al sinds 1966 in diverse vormen verschenen maar steevast op papier gezet door Jeff Broeckx. De nummering van de albums is door de steeds wisselende uitgevers en heruitgaves een rommeltje omdat er steeds weer opnieuw werd begonnen met tellen. Dat probleem zien we wel vaker want bij b.v. “Lucky Luke”, “Paling & Ko” en “Suske en Wiske” is dat niet anders.

Dag en Heidi - Albums (fragment 1)

Dag en Heidi – Albums (fragment 1)

De hoofdpersonen zijn twee wezen die natuurlijk vanalles beleven want anders zou er niets te vertellen zijn en was het maar een saaie boel. Ze hebben een schelp als amulet waarvan ieder een helft heeft. Zo vinden ze elkaar altijd terug.

In “Wika” (2010) wordt er één van de helften gestolen door het aapje van een heks die zelf ook zo’n halve amulet blijkt te hebben, al blijkt dat wel een andere te zijn. De aap verraadt zichzelf omdat hij zijn hoedje heeft kwijtgespeeld.

Dag en Heidi - Wika (fragment 1)

Dag en Heidi – Wika (fragment 1)

Als Heidi na een poosje bij Dag langs gaat blijkt dat ook zij wat heeft laten verdwijnen want het ontgaat hem niet dat ze haar bloesje heeft uitgetrokken.

Dag en Heidi -(parodie)- Slipgevaar_S

Dag en Heidi -(parodie)- Slipgevaar_S

Daarnaast heeft ze nagelaten de touwtjes van het vestje opnieuw vast te maken dat zich opent op het moment dat ze haar armen omhoog doet en een paar donkerroze tepels tevoorschijn laat komen. Met blote borsten laat ze Dag een klein stukje textiel zien en fluistert dat dit het slipje is dat eigenlijk om haar billen had moeten zitten…

(drawing by I.A. 2022)

Vandaag 1 keer bekeken (1.891 totaal)
Deel dit / Share this
0
5

9 reacties

 1. William V schreef:

  dat is pas nog eens nostalgie uit de oude doos 😀 Heidi ziet er nog heel fris uit na al die jaren 😀

 2. Bob F schreef:

  En hier nog net wat frisser!

  De albumserie ken ik wel maar heb eigenlijk alleen de verhalen gelezen die ooit in vakantieboeken hebben gestaan. Een (pikante) parodietekening heb ik er nog nooit van gezien dus dat moest toch maar eens gebeuren.

 3. Barts schreef:

  Dat is inderdaad erg lang geleden dat ik een album van Dag en Heidi in handen heb gehad. Heidi ziet er inderdaad prima uit in de nieuwe pikante versie 😁

 4. savio schreef:

  Ik ken deze strip eigenlijk niet, zo zie je maar, er zijn zeer veel strips en men kan niet alles kennen.
  Zo te zien wilde Heidi Dag iets te kijken geven. Ik denk dat ze hoopt dat hij zijn handen niet thuis kan houden 😉

 5. lambiorix schreef:

  Een strip die ik vergeten was. Heidi is nog steeds een mooi meisje. Hopelijk zien we meer van haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *