Sophie voelt zich bereid

Ze is een Belgische die in 1964 door Jidéhem (Jean De Mesmaeker) voor het eerst op papier werd gezet. Sophie Karapolie (Karamazout) zou aanvankelijk een meid van zo’n jaar of 17 worden maar dat werd het niet. In de eerste verhalen was ze nog een meisje van ongeveer 12 jaar maar werd gaandeweg wat ouder. Met een uitvinder als vader is er altijd wel wat te beleven, of toch in ieder geval genoeg om naast diverse korte verhalen ook nog een reeks van 20 albums te maken waarvan in 1995 het laatste verscheen.

Regelmatig was ze te zien in Robbedoes (Spirou) al was dat met “Zoef voelt zich bedreigd”, naar mijn weten, niet het geval.

Sophie - Zoef voelt zich bedreigd (fragment 1)

Sophie – Zoef voelt zich bedreigd (fragment 1)

“Zoef” is een oude auto met een elektronisch brein en dat Guust Flater ook zo’n Fiat 509 heeft is beslist geen toeval. Dit album verscheen in 1970 en intussen is ze dus wel wat ouder geworden. Een eigen willetje had ze altijd al en dat laat ze dan ook merken.

Sophie -(parodie)- Sophie voelt zich bereid_S

Sophie -(parodie)- Sophie voelt zich bereid_S

Ze zegt de gekozen kleding niet leuk te vinden en zou nog eerder zonder kleren op de kaft gaan staan dan ze aan te trekken. Met de juiste titel zou hier wel eens heel ondeugend avontuur uit voort kunnen vloeien want ze was er inderdaad toe bereid en staat daadwerkelijk een beetje blozend op de voorplaat met niets dan een paar kousen in de schoenen.

(drawing by I.A. 2022)

Vandaag 1 keer bekeken (1.731 totaal)
Deel dit / Share this
1
6

1 reactie

  1. savio schreef:

    Ziet er goed uit 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *