Pietenhulp voor Jommeke

Hulpsinterklazen komen altijd van pas en Jommeke gaat dit jaar ook op pad. Dat doet hij niet alleen want Rozemieke en Annemieke gaan met hem mee als pieten.

De avond is gevallen dus is het tijd dat het gezelschap gaat vertrekken. Jommeke is er al helemaal klaar voor en gaat een kijkje bij de meisjes nemen of zij dat ook zijn. Dat is niet zo want de Miekes zijn zich net aan het omkleden als hij het kamertje binnenkomt. Terwijl die onverstoord doorgaan met waar ze mee bezig waren ziet hij dat ze al wel goed geschminkt zijn.

Jommeke -(parodie)- Pietenhulp voor Jommeke_S

Jommeke -(parodie)- Pietenhulp voor Jommeke_S

Het enige roze dat Jommeke nog aan zijn bruine hulppieten kan ontdekken zijn de vier tepels op de borsten van de tweeling.

(drawing by I.A. 2020)

Vandaag 1 keer bekeken (2.174 totaal)
Deel dit / Share this
0
5

12 reacties

 1. Bob F schreef:

  Ja, ik weet van de spelfout (geschminkt). Die is intussen al verbeterd maar de CDN voor de plaatjes weigert om de goeie versie te tonen. Raar.

  Misschien dat het enkel tijd kost om te verversen en dat het vanzelf nog goed komt.

 2. savio schreef:

  Dat ziet er echt goed uit 😀

 3. William V schreef:

  Eens wat anders 🙂 bruine miekes met toch roze tepeltjes 😀

  • Bob F schreef:

   Negerinnentetten! Of is dat tegenwoordig ook al een discutabele benaming?

   • william schreef:

    haha ja, dat is al langer dan tegenwoordig een taboe … bij ons noemden we de melocakes negerinnentetten, dat mag al lang niet meer. nu ook al geen zwarte pieten meer, waar gaat dat eindigen ??

    • Bob F schreef:

     Ah, is die benaming ook al in de ban gedaan. Hier heten (heette) die dingen “negerzoenen” maar ja, leuke namen geven aan dingen is iets wat blijkbaar niet meer in deze tijd mag passen.

     • savio schreef:

      Het enige wat dan nog wel mag is Blanke Vla, maar is dit dan geen discriminatie?

      • Bob F schreef:

       Tja, bruine vla schijnt wel te mogen, net als gele en roze. Het lijkt alsof er geen ander woord voor de kleur van voedsel gebruikt mag worden.

       Blank is echter, letterlijk, geen kleur. Het is niet hetzelfde als wit. Rare wereld.

       Mag ik nog wel vinden dat negerinnentetten om te zoenen zijn?

       • Schermrooster schreef:

        Als dat zo doorgaat mag je ook niets eens meer “Blanco” stemmen.. ( Blank stemmen… De natte droom van Hans Janmaat in de jaren 70.. )

       • savio schreef:

        Dat mag altijd. Ik vind het ook nogal overtrokken.
        Goed om te zien dat er nog altijd humor is 😀

        • William V schreef:

         in België mag je nu zelfs niet eens meer zigeunersaus zeggen … hoewel het een saus betreft die oorspronkelijk typerend is voor zigeuners met hun eigen recept , mag de term niet meer gebruikt worden; te discriminerend tegenover zigeuners … het is voortaan paprikasaus op hongaarse wijze …nouja zeg ! mag stoverij in saus van bruin bier nog wel ???

         anderskleurigen noemen ons blanken toch ook bleekscheten, withuiden bleekgezichten (kijk maar naar de indianen in de jommeke albums…. welke blanke neemt daar nou aanstoot aan (in die mate dat alle albums moeten herwerkt worden wat betreft die tekstballons ….) (maar waar in jommeke of kuifje het woord “neger” gebruikt wordt … dat moest wel in de nieuwe uitgaven veranderd worden het wordt absurd … ronduit …

         • Bob F schreef:

          Kort gezegd, je mag elkaar wel benoemen (zwart/neger of wit/blank) als je het zelf ook bent. Stempels van wit-naar-zwart of andersom worden niet meer geaccepteerd.

          Kortom, verschil maken tussen wie wat tegen iemand mag zeggen en wie niet. Ja, dat gaat het zeker oplossen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *