Gespeel, gespook en bijna halloween

Griezelen met geesten en spelen met spoken waren altijd al geliefde onderwerpen in stripverhalen. Al sinds 1947 kennen we Sus Antigoon, in 1957 hadden we een heus “Spokenjagers”-avontuur en in 2009 nog “De Knikkende Knoken”, om maar wat te noemen.

Voor het weekblad “Kuifje” werd in 1948 al begonnen aan een wat afwijkende reeks avonturen met als eerste “Don Persilos Y Vigoramba” als “het Spaanse Spook”. Voor velen één van de betere verhalen en in diverse verschijningen herdrukt.

Suske en Wiske - Het Spaanse Spook (fragment 1)

Suske en Wiske – Het Spaanse Spook (fragment 1)

Dit alles gaf Wiske de nodige inspiratie voor het komende halloweenfeest. Makkelijker dan gewoon een kleed over je heen gooien kon bijna niet, was het niet dat haar jurk er net wat te lang voor was. De oplossing was simpel. Wat er niet is kan er ook niet onder uit komen dus werd de jurk maar uitgetrokken.

Ze wilde proberen om Suske eens te laten schrikken maar dat pakte anders uit. Als ze hem met zwaaiende armen bang dacht te maken had ze beter een andere bedekking gekozen. Zelfs met het weinige licht dat door de ramen scheen was al te zien dat het Wiske was die onder het dunne kleed verscholen zat.

Suske en Wiske -(parodie)- Het Speelse Spook (3D)

Suske en Wiske -(parodie)- Het Speelse Spook (3D)

Dat was nog eens andere koek dan een spaans spook! Dat Suske er dwars door het kleed kon kijken maakte hem eerder geil dan bang want meer dan een paar kousjes had ze niet meer aan. Hij vond wel dat het een goed idee was als ze bekijks wilde hebben op dat feest waar ze naar toe zou gaan maar zweeg over haar naakte lijf dat door iedereen gezien kon worden.

(drawing by William V 2020)

Vandaag 1 keer bekeken (1.842 totaal)
Deel dit / Share this
0
5

8 reacties

 1. savio schreef:

  Ze dacht zeker Suske de stuipen op het lijf te jagen. Misschien om daarna hem diep in haar te voelen 😀

 2. jkooistra schreef:

  Als ze zo naar het feestje gaat zal er wel meer stijf worden! Alleen niet van angst.
  En ach, Wiske kennende, volgens mij wil ze dat ook graag.

  • William V schreef:

   niet alleen zal suske verstijven (al dan niet van schrik 😀 ) maar als ze zo over straat door de herfstkou loopt zal ze zelf ook wel heel grote stijve tepeltjes krijgen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *