Ingezonden: Amoras – Springend Wiske (1)

In 2015 werd me door “Mister X” een tekening toegezonden. Naar aanleiding van de Amoras-reeks had hij een eigen versie van Wiske getekend. Deze was gebaseerd op de scene waar ze voor Krimson vluchtte door in badjas van zijn balkon te springen.

Amoras - Wiske (fragment 2)

Amoras – Wiske (fragment 2)

Ook hij vond dat de wind opvallend weinig vat kreeg op het o zo losse kledingstuk en hertekende het gebeuren met een wapperende badjas. Nu klopt het ineens wel!

Amoras -(parodie)- Wiske by Mister X

Amoras -(parodie)- Wiske by Mister X

(drawing by Mister X, 2015)

Het maakte me wel nieuwsgierig naar hoe de originele prent er uit zou zien als men Wiske met wijdgeopende jas naar beneden hadden laten springen. Ook dat is uitgewerkt en zal hier binnenkort ook gaan verschijnen.

Vandaag 1 keer bekeken (1.332 totaal)
Deel dit / Share this
0
4

7 reacties

 1. savio schreef:

  Ziet er goed uit 😀
  Alleen jammer dat ze hiertoe werd gedwongen

 2. William V schreef:

  heel mooie tekening en getrouw aan het origineel… spijtig dat je niet echt duidelijk meer ziet dat het om wiske gaat …. (in het originele bedoel ik dan en wiske origineelgetrouw solo in een prent herken je dan ook niet)

  • Bob F schreef:

   Als ik me niet vergis was dat één van de puntjes waar ik destijds een opmerking over maakte. Dat hij toch wel een moeilijk voorbeeld had gekozen omdat zowel het rode strikje als de witte jurk niet te zien zijn. Maakt het behoorlijk lastig om het zonder achtergrond nog herkenbaar te krijgen voor iemand die het origineel niet of nauwelijks kent..

   Vandaar dat ik deze sexy versie van Wiske in de bestaande Amoras-pagina had verwerkt. Het voelt bijna als valsspelen maar het werkte wel 🙂

 3. jkooistra schreef:

  Ziet er wel leuk uit! En tsja, op deze site is het herkenbare jurkje van Wiske wel vaker weg.

  • Bob F schreef:

   Dat lijkt misschien zo maar vaak is de jurk niet weg. Als ze die draagt is die vaak losgeknoopt en als ze hem heeft uitgetrokken ligt ie meestal wel ergens naast haar zodat die toch te zien is.

   Als ze b.v. een bikini draagt of helemaal naakt is zonder die jurk in beeld zijn er andere elementen on het herkenbaar te houden. Dat kan vanalles zijn zoals een ander bekend karakter (Suske, Sidonia, Schanulleke, etc.) of een erg bekende achtergrond. En natuurlijk dat strikje.

   Het wordt pas lastig als er geen achtergrond is, met niets om haar heen, geen zichtbaar strikje en ze ook nog eens geen (herkenbare) kleren aan heeft.

 4. William V schreef:

  inderdaad en als ze naakt zonder herkenbare elementen is dan kan je haast niet anders dan het originele wiske met haar eierkopje gaan te paroderen. Wiske van Amoras is niet gelijkend met onze originele wis en dus veel moeilijker herkenbaar zonder de strik, kleed enz …

  • Bob F schreef:

   Als het een hertekend werkje is, gewoon het origineel er bij plaatsten 🙂

   Voor degenen die de Amoras-reeks wel kennen zal het overigens geen probleem zijn om er Wiske in te herkennen. Ze lijkt immers sprekend op het voorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *