Het gaat niet goed met de site…

Of eigenlijk, met de host waar het domein en data gestald zijn.

Ik ben bijna 4 uur bezig geweest om in te kunnen loggen op de site. Het enige wat ik kreeg waren Google reCaptcha’s die door de host toegevoegd worden en waar ik niet om heb gevraagd. Enige antwoord wat ik daarop heb gekregen is dat dat niet uitgezet kan worden. Op zo’n antwoord moest je dan ook nog enkele dagen wachten want van haast hebben ze nog nooit gehoord.

Als het me eenmaal is gelukt om hier in te loggen kan ik 1 of 2 dingetjes doen en dan komt bij iedere admin-actie die ik doe die vervelende reCaptcha weer tevoorschijn, die dan weer onoplosbaar is en er door mij niets gepost, niets aangepast, of wat dan ook, gedaan kan worden.

Enkele dagen geleden heb ik alweer geklaagd over dat issue en dat ik wel naar een ander ga als dat niet anders kan. Nog steeds geen antwoord dus ik denk dat de site wordt overgebracht naar een andere provider.

Dat gaat natuurlijk weer de nodige problemen opleveren maar als het eenmaal werkt zou er niets van te merken moeten zijn. Het domein blijft hetzelfde en als het goed is wordt de complete site zoals ie op dat moment is geheel overgezet zonder data te verliezen. Althans, als het gaat zoals het moet.

Wanneer? Nog geen idee. Moet nog op zoek naar een host die wat deugdelijker is.

Vandaag 1 keer bekeken (905 totaal)
Deel dit / Share this
0
0

7 reacties

 1. Ik ben zelf we gecharmeerd van dreamhost (punt) com
  Ze zijn goedkoop, bestaan al heel lang, voorwaarden zjn uitsteekbaar en meer opties dan je ooit zal gebruiken.
  Zeer aan te bevelen!

  • Bob F schreef:

   Goedkoop: ja.
   Opties: niet echt uitgebreid. Wel een aantal geautomatiseerde dingen om snel een site te bouwen maar aan de back-end is het maar behelpen. Volgens mij ook geen cPanel en/of softilicious.
   email: niet inbegrepen. Kost extra.
   Privacy: Heb ik vraagtekens bij. Ze hebben “affiliates” waar ze je info mee delen zonder te zeggen wie dat zijn.
   Locatie: Ze zitten in de US. Niet echt een plek om dit soort sites te hosten.
   DMCA: Word op gereageerd dus kan er content worden verwijderd of je gegevens doorgespeeld worden naar wie dan ook.

   Nee, dit is niet echt wat ik zoek.

   • Ik heb ze in het verleden gebruikt en ze hebben wel degelijk een dashboard/control panel.

    Wat de backend betreft, dit noem ik niet bepaald “behelpen”
    – Unlimited MySQL Databases
    – Subversion Repository (SVN)
    – Server Side Includes (SSI)
    – Support for PHP 7.1, 7.2 and 7.3
    – Full Unix Shell
    – Access to Raw Log Files
    – Crontab Access
    – Full CGI Access
    – Canned CGI Scripts
    – Reseller & Sub Accounts
    – Secure Shell (SSH) Access
    – Rails, Python, Perl Support
    – Unlimited SFTP Users

    Plus 1-click install van een groot aantal populaire webapps (joomla, wordpress, etc).

    Wat de email betreft moet ik je wel gelijk geven, maar je gebruikt gmx al, dus dat zou geen probleem hoeven zijn.

    Wat de affiliates betreft, ik zie nergens dat ze info delen met hun affiliates. Sterker nog, hun affiliate program lijkt te bestaan uit hun leden die via hun eigen site dreamhost aanprijzen en daar per referral een vergoeding voor krijgen.

    Blijft dan alleen de DMCA over en daar kan ik je alleen maar 100% gelijk in geven en dat zou in dit geval ook voor mij de dealbreaker geweest zijn als ik een site als de jouwe zou hebben.

    • savio schreef:

     Het grootste probleem blijft de Patriot Act. Aangezien het een Amerikaans bedrijf is, moet het hieraan voldoen, naast natuurlijk de DMCA. Volgens mij moeten er nog meer wetten zijn in de VS die bedrijven verplichten bepaald informatie te delen

    • Bob F schreef:

     De back-end opties die ze hebben zijn eigenlijk wel een beetje zoals je die overal krijgt. Wat ik mis zijn de tools om Apache en PHP zelf te configureren. Zonder dat kan ik niet zelf de geheugenindeling bepalen of dingen prioriteit geven, of juist niet. Omdat ze dat niet hebben denk ik dat je er dan ook niet via de unix shell bij kan.

     Het dashboard wat ze gebruiken is van dreamhost zelf. De standaard is toch wel cPanel, Webmin of Plesk. Hoe goed die van hunzelf misschien ook mag zijn (ik heb geen idee), het maakt het oplossen van problemen een stuk lastiger omdat het simpelweg niet populair is en er weinig info over te vinden is.

     1-Click-install… dat klinkt als Softilicious of iets soortgelijks. Ze maken er alleen geen melding van.

     Email… een direct email account heb ik er niet nodig maar het moet wel mogelijk zijn om b.v. via wordpress mails te kunnen verzenden want anders zijn dingen als registreren, abonneren en vergeten wachtwoorden een stuk lastiger te gebruiken. Dan moet dat namelijk allemaal extern via het gmx adres. Niet onmogelijk, wel omslachtig.

     Quote uit dreamhost’s “privacy” clausule, paragraaf 7:

     “With the exception of trusted business affiliates and/or associates who work on behalf of or in connection with us, we will not provide to or sell to any third party your personal information and will keep all such data confidential.”

     Ik lees dat als: niemand krijgt van ons je persoonlijke data, behalve onze affiliates waarvan we niet zeggen wie dat zijn. Als je niet weet wie dat zijn weet je ook niet wat die affiliates dan weer met je gegevens gaan doen.

     Er zo staan er nog wel wat meer van die regeltjes en uitzondering in die paragraaf waar ik m’n bedenkingen bij heb.

     DMCA… da’s het voordeel van de meeste off-shore hosts en dat zijn zij helaas niet.

     Waar ik nog niet eens naar gekeken heb is of ze overweg kunnen met een .EU domein. Dat is voor een bedrijf uit de U.S. ook niet zo vanzelfsprekend.

     • savio schreef:

      Wie ik kan vragen is iemand die pusooy.net runt. Het is een Amerikaan en maakt alle erotische spellen die er op zijn site zijn. Hij heeft op een gegeven moment zijn hele site opnieuw moeten opbouwen en dat heeft die met PHP gedaan. Van Apache weet ik eigenlijk niet of hij dat gebruikt.

      • Bob F schreef:

       Een site bouwen in PHP, HTML en CSS is het probleem niet, al gebruik ik daar voor het gemak wordpress voor. Het gaat er om waar je die probleemloos neer kan zetten zonder lastig gevallen te worden door mensen die copyright willen claimen op iets wat niet van hen is.

       Bij pusooy.net zijn alleen de domeingegevens afgeschermd maar ze zijn niet private. Zo kan je direkt zien dat mindb.co.uk van dezelfde eigenaar is en in dit geval gewoon naar dezelfde site verwijst op een server in Newcastle, UK.
       Zijn site draait met Apache 2.4.6 onder CentOS met OpenSSL en PHP 5.6.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *