Wiske – De Toornige Temmer

Professor Barabas is eigenlijk een beetje te goed en te braaf. Hij is het beu dat hij op vergaderingen en conventies met collega’s altijd uitgelachen wordt. Hij wordt nooit serieus genomen als hij weer eens met een ongelooflijk fantastische theorie of uitvinding op de proppen komt! Steevast wordt hij uitgelachen en collega’s drijven de spot met hem, ondanks dat hij toch al heel wat gepresteerd heeft!

Dit wil hij niet langer pikken, maar de brave prof is te bedeesd en te schuchter om zijn mannetje te staan en laat zich steevast de mond snoeren en in het hoekje duwen. Daarom trekt hij zich verbitterd terug in zijn labo waar hij werkt aan een middeltje dat hem wat assertiever, sterker en vooral mondiger tegenover zijn collega’s zal maken, zodat hij hen eindelijk eens de les kan spellen en voor schut zetten!!!

En ja, de prof vindt dit middeltje in de vorm van een pilletje dat hij moet slikken! Maar waar de brave professor niet op gerekend had, is dat het pilletje heel wat nevenwerkingen heeft. Eenmaal het pilletje ingeslikt, duldt de professor van niets of niemand nog tegenspraak! Hij snoert iedereen de mond (soms letterlijk) en moet en zal hij gelijk krijgen en het laatste woord hebben! Zo pakt hij niet alleen zijn collega’s aan (vooral de vrouwelijke collega’s dan die met een scherpe giftige tong over hem heen gaan), maar zo pakt hij ook het mondige Wiske aan, die altijd rad van tong is en niet om een sneer of opmerking verlegen zit…

Wiske - De toornige temmer

Wiske – De toornige temmer

Hij besluit dat het nu voor eens en altijd gedaan moet zijn met haar franke mond en hij zal het haar eens goed duidelijk maken!!

(drawing by William V, 2019)

Vandaag 1 keer bekeken (2.126 totaal)
Deel dit / Share this
0
2

4 reacties

 1. fritigerngothly schreef:

  Is het je wel eens opgevallen dat Kabouter Plop best veel op Prof. Barabas lijkt?
  Of misschien is het wel andersom….

  • Bob F schreef:

   Dat me dat nog nooit is opgevallen kan ook liggen aan het feit dat ik niet echt bekend ben met Plop. Ik weet wie/wat het is maar dat is het dan ook wel.

  • William V schreef:

   haha ja 😀 en die plop lijkt daqn ook nog eens verdomd veel op die burgemeester van Samson en Gert 😀 😀 😀
   Maar inderdaad, nu je het zegt … ik had zelf de link nog niet gelegd maar Barabas heeft wat van Plop 😀

 2. jkooistra schreef:

  Het ziet er naar uit de Prof Barabas Wiske straks serieus gaat nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *