De zuigende site

Dat vat aardig samen hoe het met de site gesteld is.

De prestaties van de site gaan met rasse schreden achteruit. Alles wordt alsmaar trager en het is intussen al zo erg dat zelfs zoekmachines er de brui aan gaan geven omdat het indexeren ze veel te lang duurt. De host is daar al een tijd geleden van op de hoogte gesteld maar veel haast wordt er niet gemaakt. De communicatie is ook verre van optimaal want een antwoord op een vraag laat met gemak dagen op zich wachten. Op zo’n manier duurt het wel heel erg lang om iets opgelost te krijgen.

Intussen zijn de site-prestaties al gedegradeerd van een “Grade-A” naar “Grade-E” en soms zelfs een “Grade-F”.

Zojuist heb ik een mail ontvangen dat Nasty Comics naar een andere server verhuisd gaat worden want ze weten daar ook niets meer te verzinnen (wat ze eigenlijk willen zeggen is dat ze de kennis er niet voor hebben). Dat zou tussen nu en 7 dagen plaats moeten gaan vinden en daar zou niemand iets van moeten merken. Let wel, “zou”, want veel vertrouwen heb ik er niet in.

Mocht dat ook niet baten, ik ben al op zoek geweest naar wat anders en cloudhosting is een beetje het enige wat kwa betaalbaarheid nog leuk blijft. Helaas wel meer dan 2 keer zo duur als de huidige hosting maar het zou ten eerste sneller moeten gaan (duh!) en ten tweede is er veel meer beschikbare diskruimte.

Het huidige contract loopt tot april 2021 dus heb nog tot februari om er over na te denken. Zoals het nu is, is het in ieder geval niet leuk mee en er moet gewoon iets gebeuren. Tenslotte zal het er door toevoegen van nieuwe berichten niet beter op gaan worden. Niets zo lastig als een site die zuigt.

Suske en Wiske - Saint-Tropez - prev 10

Suske en Wiske – Saint-Tropez – prev 10

(drawing by I.A. 2020)

Vandaag 1 keer bekeken (3.000 totaal)
Deel dit / Share this
0
4

11 reacties

 1. savio schreef:

  Vervelende ontwikkelingen allemaal, echter wel een pracht plaatje 😀

 2. William V schreef:

  gelukkig is het helemaal zo lastig niet als wiske zuigt 😀 (komen die vertragingen door te weinig bandbreedte of dergelijke ?

  • Bob F schreef:

   Die vertragingen komen doordat de server te traag is voor wat er op gebeurd. In theorie moet deze ruim voldoen voor een kleine site als deze maar zodra er enige activiteit plaatsvindt (meerdere bezoekers, plaatsten van berichten, etc.) heeft de processor zonder enige reden ineens zijn handen vol om de site online te houden en bijna geen tijd meer om pagina’s te tonen.

   En dan worden zowel de PHP code als veelgevraagde data nog wel ge-cached! En nog sterker, de plaatjes worden geladen vanaf een CDN, dus niet eens direct van deze server!

   Dat er een probleem is, o.k, kan gebeuren, maar dat ze gewoon doen alsof er niets aan de hand is gaat er bij mij niet in. De enige domme antwoorden die ik krijg zijn “installeer een cache” en “gebruik een CDN”, terwijl ze weten dat ik die al lang gebruik.

 3. Bob F schreef:

  Zojuist een bericht van de host ontvangen. Zou het dan uiteindelijk toch misschien goed gaan komen? (famous last words)

  ——————————–
  Hi,

  The new server setup is already in progress and it will be ready in a day or two.
  ——————————–

 4. jkooistra schreef:

  Afwachten dus. Maar wel een leuke preview! 🙂

 5. Bob F schreef:

  Een dag later, uiteraard, dan gepland, zal de site overgezet worden naar de nieuwe server.

  ———————-
  Migration Start: 18:00 GMT+0 | Thursday, 24 December 2020
  Migration End: Ideally ~2 hours
  ———————-

  Vandaag (24 december) zal de site zo tussen 19:00 en 21:00 uur waarschijnlijk slecht, of helemaal niet, bereikbaar zijn. Het is altijd weer afwachten hoe dat uitpakt. Gezien de historie van deze host vrees ik voor het ergste…

  Er werd afgeraden om belangrijke toevoegingen op de site uit te stellen tot na de migratie. De pikante kerstkaart die klaar stond voor “nu” wordt dan ook even opgeschoven en geplaatst als alles achter de rug is. En dan maar hopen dat het dan intussen nog geen pasen is…

 6. Bob F schreef:

  Ja hoor… eindelijk gebeurd.

  De site komt nu vanaf een andere server. Alles lijkt wat sneller te zijn geworden en nu maar hopen dat dat ook zo blijft. Natuurlijk ging niet alles volgens plan. De informatie van de server (IP-adres, NS records, enz…) zou me onmiddelijk gemaild worden als die bekend was. En tja, daar zit ik dus nog steeds op te wachten. Was zo’n 2 uur geleden al bekend maar er is dus (nog?) niets doorgegeven.

  Niet dat het nu nog belangrijk is want ik ben er intussen zelf al uitgekomen.

 7. Bob F schreef:

  Te vroeg gejuichd…

  Het is niet meer mogelijk om mails vanaf de site te sturen. Dus registreren of verloren wachtwoord opvragen gaat niet mee. Ook worden er geen updates meer gestuurd naar de gebruikers die deze optie gebruiken.

  Het was ook te mooi om waar te zijn. Nu is het zaak om dat weer opgelost te krijgen en met het werktempo van de host kan dat nog wel even duren.

  Aanvulling: het werkt weer zoals het hoort. Mails komen weer gewoon door maar geen idee of ik er gemist heb.

 8. Bob F schreef:

  Zoals eigenlijk al verwacht, we zijn helaas weer terug bij af.

  Na een paar dagen perfect te hebben gewerkt is alles weer net zo traag als voorheen. Een CPU die continue tussen de 80% en 100% ergens mee bezig is en niemand die weet waarmee dan wel.

  Om het compleet te maken ligt intussen ook de klantenservice er uit. Zonder dat is communiceren met de host vrijwel onmogelijk. Ik heb het nu toch wel gehad met die prutsers dus tijd om een andere weg in te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *