eMailstoring. Belangrijk.

Een snel bericht… De site heeft een probleem met het verzenden van emails. Dat wil zeggen, geen enkele mail zal verzonden worden, dus nieuwe registraties zijn niet meer mogelijk, notificaties kunnen niet meer worden ontvangen en wachtwoorden kunnen niet veranderd worden.

Dit ligt niet aan de laatste verandering van de emailserver van de site want dat werkt gewoon. Het is sinds de WordPress update van 16 augustus dat het mis ging.

Dat is op te lossen maar daar het nu 3:00 in de nacht is en ik over enkele uurtjes al weer wakker moet zijn zal het even moeten wachten…

—————————

Aanvulling 18 augustus 2020

De site is weer gedeeltelijk terug bij af omdat de oude mailserver weer gebruikt wordt. “Gedeeltelijk” omdat er ook een flink aantal dingen zijn veranderd. Daar zie je zo helemaal niets van maar het probleem met emails die nooit aankomen zou drastisch verminderd moeten zijn.

Of het voldoende is zal de tijd uitwijzen want in m’n eentje kan ik dat maar beperkt testen. Er is zoveel uur in gaan zitten dat ik bijna beter zelf een SMTP-mailer in PHP had kunnen schrijven. Laten we het maar een leerzaam moment noemen. Wat ik nu wel weet is dat je niet op “server-logs” kunt vertrouwen. Foutmeldingen bij iets wat werkt en zwijgen waar het fout gaat. Dat maakt het er niet echt makkelijker op!

—————————

Aanvulling 20 augustus 2020

Om het voor mij wat duidelijker te maken: als je vanaf nu registreert, of je dan ook een berichtje wil achterlaten als het WEL gelukt is om in te loggen. Dat kan gewoon hieronder als reaktie op dit bericht of via het contactformulier op de “about” pagina.

Zoals verwacht hoor ik alleen wat als het registeren niet gelukt is maar om fouten te kunnen opsporen zou het ook wel fijn zijn als ik wat bevestigingen had van die keren dat het wel gelukt is. De site is namelijk zo geconfigureerd dat alleen de absoluut benodigde data wordt bewaard (ge-logd) maar dat betekent helaas ook dat ik zo goed als niets kan terugzien van wat er gebeurde tijdens het in- en uit-loggen van een gebruiker.

—————————

Aanvulling 18 september 2020

Wederom een nodige aanpassing doorgevoerd.

De procedure van het intikken van een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord is veranderd. Vanaf nu moet er een simpel rekensommetje worden opgelost om verder te kunnen gaan. Dit is om “bots” en nep-registraties te weren. Als het goed is merk je er niets van als je je gegevens bij de eerste keer gewoon goed invult.

Er is ook een lijst toegevoegd met verboden combinaties van woorden. Dit is om ongewenste berichten automatisch tegen te kunnen houden. Denk hierbij aan de welbekende termen die gebruikt worden in reclames die vinden dat je pik te klein is of dat je pilletjes nodig hebt om die omhoog te krijgen.

—————————

Aanvulling 21 december 2020

Ook Google heeft besloten om simpelweg emailberichten te blokkeren als iets ze niet zint. Dat geldt in ieder geval voor gebruikers van gmail.com. Als je probeert te registeren met een google emailadres, grote kans dat je helemaal niets van een wachtwoord zal ontvangen. Niet mijn schuld want het wordt wel verzonden maar geweerd door gmail.

Vandaag 1 keer bekeken (540 totaal)
Deel dit / Share this
0
0

10 reacties

 1. Bob F schreef:

  De problemen zijn lastiger dan het eerst leek. De server van de site kan de huidige emailserver niet bereiken omdat de poorten niet overeen komen. De ene kan poort “smtp X” niet aan, maar heeft een “Y” als alternatief terwijl dat bij de andere server precies andersom is. Lekker handig weer. Als het zo door gaat moet ik noodgedwongen terug naar de oude mailserver met alle problemen van dien.

 2. Bob F schreef:

  Informatie toegevoegd: 18 augustus 2020

  Notificaties en dergelijke zouden het weer moeten doen.

 3. Bob F schreef:

  Informatie toegevoegd: 20 augustus 2020

  Een verzoek om iets van je te laten horen/zien als registreren WEL gelukt is.

 4. Bob F schreef:

  Weer (ja, alweer!) wat dingetjes aangepast want registreren en/of een wachtwoord reset werkte nog steeds niet zoals het zou moeten. Heb je kortgeleden geprobeerd om jezelf te registreren en het werkte niet…. log in met de naam die je toen gekozen had en vraag een nieuw wachtwoord aan. Je zou dan een email moeten ontvangen met een link die gevolgd moet worden om een nieuw wachtwoord in te stellen.

  Heb het zojuist getest door zelf via verschillende emailadressen te registreren en ik zie niets vreemds. Als er nog steeds problemen blijken te zijn zou ik niets meer weten te verzinnen wat ik nog kan doen.

 5. blender schreef:

  Het aanmaken van een wachtwoord is ditmaal wel gelukt. Bedankt 🙂

 6. Bob F schreef:

  Voor iedereen met een “outlook.com” of “live.com” emailadres… neem in hemelsnaam een andere. Dat hele Microsoft-gedoe is één grote ellende en is iets wat je zo snel mogelijk de deur uit moet schoppen.

  Zoek het maar eens op. Het ene na het andere domein wordt ongevraagd geblokkeerd en alle emails afkomstig van daar zul je dus niet gaan ontvangen. Het ergste is dat je zelf van niets weet want je krijgt de mails nooit te lezen dus heb je ook niet in de gaten dat er wat mis is.

  Dat betreft ook de mails van hier. 80% Van de Microsoft-gerelateerde emailadressen komt terug als “onbezorgbaar”. Als je er eentje gebruikt om je te registreren op deze site is er nog geen 20% kans dat je ooit je login-gegevens zal ontvangen.

 7. Bob F schreef:

  Een update:
  Regeltjes toegevoegd om spam en nep-registraties te verminderen, hoofdzakelijk om mij het leven wat makkelijker te maken.

  • Bob F schreef:

   Dat moet zijn: Regeltjes toegevoegd aan het originele bericht.

   Dat houdt in dat er geprobeerd wordt om geautomatiseerde spam-computers buiten de deur te houden. Tot nu toe lijkt dat aardig te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *