De Smurfen – Betrapt!

De kleine Sassette wordt volwassen en bij de smurfen gaat dat gepaard met een eeuwenoude traditie. Van de zeer intieme wijze waarop dat gevierd wordt was Smurfin niet op de hoogte.

Smurfen -(parodie)- Betrapt_S

Smurfen -(parodie)- Betrapt_S

Nu wel.

(drawing by I.A. 2012 / 2019)

Vandaag 1 keer bekeken (3.613 totaal)
Deel dit / Share this
0
2

7 reacties

 1. Franke de Ruiter schreef:

  Geweldig al die tekeningen Bob….
  Waar zijn de strips van Suske en Wiske eigenlijk te koop? Top!!

  • Bob F schreef:

   Te koop zijn ze niet. Althans, dat mag ik hopen want anders is het zonder mijn toestemming en moet ik weer vervelende maatregelen gaan nemen.

   Het copyright van de parodie-strips op zich is van mij, al zijn de digitale versies wel gratis. De gebruikte karakters zijn tenslotte helemaal niet van mij.

   Gratis wil overigens niet zeggen dat men er mee kan doen wat ie wil. Er mag niets aangepast worden (geen edits, geen watermerken, enz.) en het moet compleet blijven (dus alle bladzijdes of niets). Het verspreiden moet altijd gratis blijven en toegankelijk voor iedereen. Dus b.v. niet op forums waarvoor registratie verplicht is om er bij te kunnen.

   Voor de rest… lees het met een glimlach en neem het vooral niet te serieus.

   • fritigerngothly schreef:

    Dit is heel goed om te weten. Dit klinkt als een Creative Commons licentie
    Misschien is het een goed idee om een CC-BY-NC-ND licentie sticker ergens op de cover te kwakken?

    Zie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ (of https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.nl in het Nederlands) voor een tekst van die licentie.

    Ik weet echter niet of het wel mogelijk is om hier een CC licentie op te plakken, het is tenslotte een parodie en en de karakters zijn al gecopyright, maar ik ben geen expert op dit gebied. Maar als het wél mogelijk is, dan geeft zo’n CC sticker op de cover meteen duidelijkheid voor iedereen, en zonder dat de CBR/CBZ geopend hoeft te worden. 😀

    • Bob F schreef:

     Het is daarom dat ik geen licentiestickers gebruik. Parodien blijft een lastig ding. Dat is dan wel toegestaan maar je mag geen CC gebruiken als je onderdelen gebruikt zonder toestemming te hebben van de originele auteur.

 2. savio schreef:

  Is Smurfin jaloers dat Sassette een goede beurt krijgt?

  • Bob F schreef:

   De lange uitleg:
   Het komt gewoon door luiheid. De originele tekening was genaamd “The Smurfs – Busted” en er zat geen verhaaltje bij. Nu heet het “betrapt” maar het verhaaltje wat ik er bij had verzonnen raakte kant noch wal. Toen wel een nieuwe gemaakt maar niet meer de titel en de uitdrukking van Smurfin aangepast.

   De korte uitleg:
   Ja, ze is jaloers.

 3. Barts schreef:

  Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen dat smurfin jaloers is. Ze heeft natuurlijk al die fijne smurfen lansen al die jaren voor zichzelf gehad. Maar nu kleine Sassette ook af en toe gevuld wil worden met smurfen room, vind onze blonde smurfin dat niet leuk natuurlijk 😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *