Kiekebanus – Kiekebondus

Een samenwerking tussen Urbanus, Willy Linthout en Merho uit 1996. Urbanus heeft een oogje op Fanny en met een list verruilt hij zijn woning voor dat van de Kiekeboes in de hoop dat hij haar er bij krijgt.

Kiekeboe - Urbanus - Kiekebanus (fragment 1)

Kiekeboe – Urbanus – Kiekebanus (fragment 1)

Op allerlei manieren probeert hij Fanny te benaderen maar met zijn orthodoxe methodes is dat nog niet zo eenvoudig, zeker niet als ze een bad gaat nemen.

Kiekeboe - Urbanus - Kiekebanus (fragment 2)

Kiekeboe – Urbanus – Kiekebanus (fragment 2)

In een droom zit hij samen met Fanny op een onbewoond eilandje. In bikini ligt ze te zonnen tot ze wordt aangevallen door een aantal bizarre beesten. Urbanus weet haar te beschermen en als dank trekt ze de bikini uit waaronder alleen drie plaksterretjes zitten. Ook die laat ze verdwijnen maar op het moment dat Urbanus met de naakte schone wil gaan rommelen wordt hij wakker gemaakt.

Kiekeboe - Urbanus - Kiekebanus (fragment 3)

Kiekeboe – Urbanus – Kiekebanus (fragment 3)

De ontknoping is verrassend omdat het verhaal twee verschillende eindes heeft naar gelang je de Kiekeboe- of de Urbanus-versie leest. Er is ook een aparte uitgave (Kiekebanus – Liefde en Formol) waarin beide aflopen zijn bijgevoegd.

Kiekeboe - Urbanus - Kiekebanus (fragment 4)

Kiekeboe – Urbanus – Kiekebanus (fragment 4)

Iemand die ook op een ontknoping wacht is Fanny in de 3D-versie “Kiekebondus”. Ze is door Urbanus aan een boom gebonden die slim genoeg bleek te zijn om op voorhand de bikini weg te nemen.

Kiekeboe -(parodie)- Kiekebondus

Kiekeboe -(parodie)- Kiekebondus

Zo heeft hij de gelegenheid om wat verder te gaan dan tongske draaien want hij heeft genoeg perverse plannen die hij met haar wil gaan doen.

(drawing by William V, 2021)

Vandaag 1 keer bekeken (1.939 totaal)
Deel dit / Share this
1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *