Twee bollen met (en zonder) slagroom

Geen drie, maar twee bollen, en ook nog zonder slagroom? Waar komt dat dan vandaan?

Dat krijg je met een ijshoorntje als logo op een afgezakt topje.

Kiekeboe -(parodie)- Twee bollen zonder slagroom

Kiekeboe -(parodie)- Twee bollen zonder slagroom

Charlotte begint een ijssalon en Marcel rijdt rond met een ijskar. Een rare start voor een verhaal dat eigenlijk zo slecht nog niet is maar wel een hoop ellende met de lokale maffia oplevert en eindigt met een bruiloft.

Kiekeboe - Drie bollen met slagroom

Kiekeboe – Drie bollen met slagroom

Het album is “Drie bollen met slagroom” genoemd, wat een codetaal van de maffioso is, maar met Fanny als verkoopster was “Twee bollen zonder slagroom” dus ook een optie geweest.

Kiekeboe -(parodie)- Twee bollen met slagroom_S (kaft)

Kiekeboe -(parodie)- Twee bollen met slagroom_S (kaft)

Om de omzet van de ijskar te verhogen heeft Charlotte een plannetje bedacht. Naast de gewone ijsbolletjes kun je er nu ook slagroom bestellen die op de blote bollen van Fanny wordt geserveerd. Ondanks dat dit lang niet zo koud is als ijs heeft ze voortdurend stijve tepels want steeds als de slagroom is weggelikt begint men gretig op háár harde bolletjes te zuigen!

Door de aanhoudende klandizie blijven ze dan ook onophoudelijk overeind staan.

En de bruiloft dan?

De Kiekeboes mogen er niet bij zijn en Fanny wil er een bloemenboeket afgeven als smoes om binnen te komen. Ze gaat uit haar shirt en krijgt de bewaker al snel op haar hand als ze vraagt of die haar bh uit wil trekken.

Kiekeboe - Drie bollen met slagroom (fragment 1)

Kiekeboe – Drie bollen met slagroom (fragment 1)

Helaas grijpt Marcel net op tijd in en is de bewaker al overmeesterd voordat de bh uit is.

Als die bewaker nu net wat handiger was geweest met dat kledingsstukje had het er ongeveer zo uitgezien.

Kiekeboe -(parodie)- Twee bollen met slagroom (strip)

Kiekeboe -(parodie)- Twee bollen met slagroom (strip)

Vandaag 1 keer bekeken (4.809 totaal)
Deel dit / Share this
0
0

6 reacties

 1. Azerty schreef:

  Wat is er gebeurt met de oude site? En ben je wel degelijk de oude maker?

 2. Azerty schreef:

  Ook, is er een manier om je ergens anders te contacteren? Het lijkt me een leuk idee om een discord groep aan te maken bijvoorbeeld.

  • Bob F schreef:

   Ja, ik ben zeker wel de oude maker 🙂

   De oude site is zonder kennisgeving verwijderd. Geen enkele waarschuwing gehad en ook geen reden waarom. Enige dat ik weet is “violation of the rules” maar geen idee aan welke van de tientallen regels ik niet voldeed. Ik zou een back-up krijgen van de oude site maar ook die hebben ze nooit gegeven dus alles is verdwenen.

   Deze nieuwe site staat onder een eigen domein en wordt gehost of een off-shore lokatie dus heb ik niets meer te maken met de regels van anderen. Hij is ook nog niet helemaal af. Het hoognodige werkt al wel maar er zijn nog wat dingetjes die ik uit moet zoeken, o.a. een manier om mij direkt een bericht te sturen.

   Wat bedoel je met een discord-groep? Een chat functie?
   Over een tijdje, als het hier weer wat drukker gaat worden, ga ik wel aan de bezoekers vragen of er misschien interesse is in een klein forum en/of een chat functie maar dat wordt wel iets voor later. Nu is het eerst zaak om alle tekeningen weer opnieuw uit-en-op te gaan zoeken voor zover er die nog zijn zodat er hier weer wat te zien is want het is nu nog een beetje leeg.

 3. Azerty schreef:

  Met een discord groep bedoel ik het programma “discord”, een server daar, het is net zoals Skype maar dan nieuwer en beter. (gratis) Oorspronkelijk gemaakt voor gamers maar kan door iedereen gebruikt worden!

  • Bob F schreef:

   Discord bekeken maar weet niet of dat eigenlijk wel een zinvolle aanvulling is voor de site. Er waren ooit wel plug-ins om het in een wordpress-site te integreren maar er verschijnen al jaren geen updates meer van. Daarnaast heb ik de discord privacy info gelezen en ik denk niet dat ik daar aan begin.

   Maar misschien zijn er nog wel andere opties waarmee je iets soortgelijks kan doen, bij voorkeur iets wat ook ondersteund wordt door wordpress.

  • Bob F schreef:

   Ter aanvulling: via de “About” pagina kan er nu een privébericht aan mij gestuurd worden. Gelieve deze optie alleen te gebruiken voor zaken die niet via de “comments” afgehandeld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *