De Potente Parodiepeiling

Sus en Wis Quiz - Potente Parodiepeiling - Banner 640

Hoe goed ben jij op de hoogte met alles wat zich afspeelt in de getekende wereld van Suske en Wiske? Weet jij wat ze meemaakten en wat niet? Je kan het testen door de volgende 10 vragen te beantwoorden. En, uh, neem het vooral niet al te serieus!

De Potente Parodiepeiling

Op welke trui staat de juiste print uit "De vliegende aap" (1948) en waarom schrikt Wiske zich een hoedje?
De parodie "het speciale speelgoed" (vier vrijlustige verhaaltjes, 2014) begint met een zonnende Wiske in de tuin. Wat heeft ze aan?
"De groene splinter" uit 1971. Wat is een juist gegeven dat te vinden is op de kaft?
In de themauitgave "Slim Bekeken - Ruimteboek" worden de seizoenen uitgelegd. Welke begeleidende illustratie met een zonnende Wiske en wuivende Suske is er te zien?
Een parodie uit 1981 van "Silly Vanderween", maar wat hoort er op deze kaft te staan?
"De zonnige zageman/zeurpiet" werd in 1958 uitgegeven als "De geverniste zeerovers". Welke feitjes waren er op de originele kaft te zien?
"De natte nimf" (parodie 2011) vangt aan met Wiske die haar jurk uittrekt om te gaan zwemmen. Wat zit daar onder?
In "Het lekkere lab" (2019) opent Barabas een restaurant om zijn eetbare wolken te verkopen. Hoe serveren Suske en Wiske de klanten?
Uit 1980 is "Het krelige ketje". Het avontuur lijkt ten einde en samen met Manneke Pis gaan ze nog even zwemmen. Wat heeft Wiske aan?
Een beeldje van een vernieuwde Wiske met laarzen uit 2017. In welke stijl was dat gedaan en wat zat er onder het blauwe jasje?
De Potente Parodiepeiling
You got {{userScore}} out of {{maxScore}} correct
{{title}}
{{image}}
{{content}}

Terug

Vandaag 1 keer bekeken (20.757 totaal)
Deel dit / Share this