Kiekeboe – Geen bergen maar boezems

In het Suske en Wiske familiestripboek uit 1997 staan diverse verhalen van onder meer Suske en Wiske, Jerom, Lambik, Biebel, Sarah en Robin, Waterland en ook de Kiekeboes. Van die laatste is er “Zand in eigen land” te lezen, een stripje van 15 stroken wat Merho al in 1986 maakte.

Suske en Wiske - Familiestripboek (fragment 1)

Suske en Wiske – Familiestripboek (fragment 1)

Met z’n allen op vakantie en naar het strand, al was Marcel liever naar de bergen gegaan omdat het daar veel rustiger is. Daar is hij ook op gekleed maar later kiest hij alsnog voor een zwembroek om indruk te maken op de vrouwen. Althans, proberen.

Kiekeboe - Zand in eigen land (fragment 1)

Kiekeboe – Zand in eigen land (fragment 1)

In de “Geen bergen maar boezems”-versie is aardig wat aangepast maar “hertekend” is eigenlijk geen goede benaming want er is juist een hoop weggelaten. Charlotte’s badpak is wat dieper uitgesneden en het topje van Fanny is nog net wat korter maar dat verdwijnt al na het eerste strookje. De dames in de duinen waar het Marcel om te doen is hebben hooguit een monokini of liggen volledig bloot te zonnen. Over de onverhulde boezems waar hij voor gaat is Charlotte wat minder te spreken.

Fanny had al onmiddelijk door dat er op het strand geen regels voor zwemkleding waren en het er niet toe deed wat je wel of niet aan had. Onnodig te zeggen dat Fanny haar vriendje Oscar zal laten genieten door de vakantiedagen bovenal naakt door te gaan brengen.

(drawing by I.A. 2023)

Vandaag 2 keer bekeken (5.419 totaal)
Deel dit / Share this
0
6

4 reacties

  1. William V schreef:

    mooie bewerking van de pagina’s

  2. lambiorix schreef:

    Dit doet me terugdenken aan de jaren 80 toen de monokini nog in de mode was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *