Een zalig zwoele kerst (deel 1)

Gewone kerstkaartjes vond ze te saai dus ging Wiske eens proberen om er zelf eentje te maken. Ze wilde wat originelers en had een opzetje gemaakt met een krans, wat kaarsen en een grote rode kerstbal. Het leek haar leuk om een foto daarvan op een kaartje te zetten en dat naar iedereen te versturen.

Het was al bijna kerstmis en het moest een beetje snel gebeuren om nog op tijd te kunnen zijn. Haastig werden de kaartjes geprint, in een envelope gestopt en op de post gedaan zodat ze niet te laat zouden aankomen. Nu alles was verzonden kon ze eindelijk zelf het resultaat eens bekijken en kwam tot de verrassende conclusie dat ze de foto op een wat ongelukkig moment had genomen.

Suske en Wiske -(parodie)- Een zalig zwoele kerst 1

Suske en Wiske -(parodie)- Een zalig zwoele kerst 1

Ze was alleen thuis waar Tante Sidonia het haardvuur flink had opgestookt. Even tevoren stond ze nog onder de douche maar had er door de warmte nog niet aan gedacht om wat kleren aan te trekken. Op alle kaarten die nu onderweg waren naar hun bestemming bleek de kerstbal op de foto onverhoeds te zijn voorzien van een ontsluierende decoratie.

“Oeps”, dacht Wiske, toen ze de reflectie van zichzelf zag en tot de ontdekking kwam dat haar nietsverhullende spiegeling al even herkenbaar was als het naakte origineel.

(drawing by William V, 2022)

Vandaag 1 keer bekeken (1.049 totaal)
Deel dit / Share this
0
2

5 reacties

 1. Barts schreef:

  Ik denk niet dat de mensen die je zo’n mooie kaart met zulke fijne wensen heb gestuurd een probleem hebben met zo’n unieke kerstbal. Waarschijnlijk zullen ze denken ‘jammer dat wij niet zo’n bal in de boom hebben hangen. Het zou een parel in de boom zijn.

  Erg mooi gemaakt William😁

 2. Bob F schreef:

  Ik kan nooit een reden verzinnen om een kerstboom te zetten. Misschien eens heroverwegen 🙂

 3. William V schreef:

  Dankjewel Bart ! 😀
  Leuk randverhaaltje Bob ! Dankjewel . En met zo’n ballen in de boom zou het bij mij het ganse jaar door kerstmis zijn 😀

 4. William V schreef:

  Een zalige kerst en een heel fijn kerstweekend voor iedereen !!

 5. Barts schreef:

  Ik sluit me daar bij aan. Een fijn kerst weekend gewenst voor iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *