De Miekes – De Zonnedorpmummiekes

Een plotselinge regenbui maakt dat Jommeke in het museum van oudheden moet gaat schuilen. Daar ziet hij de mummie van de Egyptische Zonneprins. ‘s Nachts droomt hij er zelfs over maar als er in de krant te lezen staat dat die mummie is gestolen wil hij eigenlijk niet met Gobelijn mee naar Egypte om het mysterie op te lossen.

Jommeke - De Zonnemummie (fragment 1)

Jommeke – De Zonnemummie (fragment 1)

Annemieke en Rozemieke weten hem uiteindelijk toch over te halen en dat is het begin van “De Zonnemummie”

Jommeke - De Zonnemummie (fragment 2)

Jommeke – De Zonnemummie (fragment 2)

Een tocht door de woestijn is wat volgt en een geheimzinninge laat met briefjes weten dat de mummie, natuurlijk, vervloekt is.

Jommeke - De Zonnemummie (fragment 3

Jommeke – De Zonnemummie (fragment 3

Het avontuur sluit af met gevonden edelstenen maar… dan is er nog de vloek en dat is waar “De Zonnedorpmummiekes” over gaat.

Ook in Zonnedorp viert men halloween en de Miekes waren net bezig zich te verkleden toen ze in de macht van de vloek kwamen. De hele stad was versierd en met z’n tweeën waren ze verdoemd om die avond als zombies door de straten te dolen.

Miekes -(parodie)- De Zonnedorpmummiekes (kaft)

Miekes -(parodie)- De Zonnedorpmummiekes (kaft)

Op een feestdag als deze vielen ze in het begin niet zo op maar dat veranderde toen de zwachtels los begonnen te komen. Ze hadden niet de kans gekregen om alles goed vast te maken en steeds meer zwachtels gaven er de brui aan. Naar verloop van tijd was er van de pakjes nog maar weinig over en werden de ontwikkelde Miekes langzaamaan steeds meer een bezienswaardigheid voor de feestgangers.

Zelf wisten ze van niets en kregen pas achteraf te horen dat ze zowat de hele nacht in hun blootje door het versierde Zonnedorp hadden gelopen.

Voor hun was het een heuse apocalypstische halloween (die enkel zichtbaar is voor ingelogde gebruikers).
(drawing by William V, 2021)

Vandaag 1 keer bekeken (1.279 totaal)
Deel dit / Share this
0
0

2 reacties

  1. jkooistra schreef:

    Zijn weer een leuke set aan plaatjes William! Ook die van Pippi!

    • William V schreef:

      Dank je JKooistra !! sorry voor dit late antwoord, ik ben op vakantie geweest (naar Nederland trouwens :D). Vandaar de lange stilte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *