Jerom – Deinende Dolly

De voorgeschiedenis…

Jerom komt van heel ver. In 1953 werd hij toegevoegd in de Suske en Wiske reeks en in 1962 kreeg hij ook een eigen serie verhalen waar ook Sidonie en Barabas, en soms ook Krimson, in meespeelden. In het begin handelde hij alleen om zich in 1967 als Gouden Stuntman aan te sluiten bij de Moderne Ronde Tafelridders, oftewel Morotari, en krijgt Odilon toegewezen als hulpje.

In 1982 was de koek een beetje op. Het valt ook niet mee om nieuwe avonturen te blijven verzinnen met zo weinig karakters dus volgt er een herstart van de reeks. Barabas, Krimson en Sidonie (intussen Sidonia genoemd) doen niet meer mee, de groene kaften worden oranje en in 1984 ontmoet hij de brunette Dolly waar hij in 1986 mee gaat samenwonen nadat ze na een schoonheidsbehandeling in een blondje is veranderd. Dolly is de tante van Femke en Boskop die er ook wonen en Suske en Wiske duiken soms nog wel eens op als figuranten. Daarnaast is er nu de tovenaar Astrotol die bijna altijd wel een rol heeft.

Sinds 1991 is men ook met deze serie gestopt met als alternatief een reeks van heruitgaves, uitgegeven van 2008 tot 2014, waarna J.Rom – Force of Gold een feit werd.

De parodiekaft…

Het voorbeeld was het album “Pipo Papegaai” uit 1988 met een rare brutale vogel in de hoofdrol maar dat is nu bijzaak. Waar het om gaat is de in bikini gehulde rondborstige Dolly.

Jerom - Pipo Papegaai (fragment 1)

Jerom – Pipo Papegaai (fragment 1)

Jerom heeft zeer speciale ogen die ondermeer licht geven en zelfs röntgenstralen kunnen produceren. Als Femke en Boskop om een demonstratie vragen is Jerom niet te beroerd om die te geven.

Dolly ziet hem naar zich staren en voelt wat gekriebel op haar rug en langs haar heupen. Twee seconden later wordt de albumtitel duidelijk. De straling doet de bandjes van het topje knappen waardoor het gespannen textiel van haar deinende borsten springt. Verschrikt kijkt ze naar beneden en ziet dan haar broekje hetzelfde lot ondergaan.

Jerom -(parodie)- Deinende Dolly_S

Jerom -(parodie)- Deinende Dolly_S

Voor Femke en Boskop geeft de poedelnaakte tante nu wel weg dat ze geen echte blondine is.

(drawing by I.A. 2018)

Vandaag 1 keer bekeken (2.493 totaal)
Deel dit / Share this
0
3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *