Het postkantoor

Nieuw! Als je je hier geregistreerd hebt kun je vanaf nu rechtstreeks berichtjes naar andere gebruikers sturen.

Als je bent ingelogd zal er linksboven in het scherm een simpele “postkantoor”-link verschijnen. Dat brengt je naar de opties en die zijn met opzet erg beperkt gehouden. Zo kunnen er b.v. maar tot 10 berichten bewaard worden en bestanden bijvoegen kan tot max. 4 MB. Tussen het verzenden van meerdere berichten moet een minuut pauze zitten. Dat is niet alleen om misbruik tegen te gaan maar ook voor als je b.v. 2 keer op de verzendknop drukt.

Let wel, het is niet de bedoeling dat iedereen zijn vragen ineens op deze manier aan mij gaat stellen. Het is voor mij een stuk handiger als je die gewoon als commentaar onder een artikel neerschrijft zodat een ander er ook antwoord op kan geven. Commentaren die iedereen kan lezen zijn namelijk een stuk nuttiger want daar heeft iedereen wat aan.

Uiteraard zijn er ook dingen die daar niet passen en daar is dan dit “private message”-systeem voor bedoeld.

En, nee, er hoeft geen postzegel op 🙂

Als je er gebruik van wil maken… klik op die “postkantoor”-link en stel de opties in die je wil. Wellicht vanzelfsprekend, maar hou er rekening mee dat ik, als admin, altijd toegang tot alle berichten heb van iedereen en alles mee kan lezen als ik dat zou willen.

Vandaag 1 keer bekeken (663 totaal)
Deel dit / Share this
0
2

7 reacties

 1. savio schreef:

  Op zich zeer logisch

  • Bob F schreef:

   Logisch wel, maar om een of andere reden toch lastiger dan je zou denken.

   Als je alleen deze optie wil zijn er eigenlijk maar 2 plugins die dat kunnen. Bij de ene krijg je ook elkaars emailadressen te zien en dat vind ik ongewenst. De andere is dus deze.

   Bij alle overige manieren moet je een hele “suite” installeren (b.v. BuddyPress) en dat is toch wat overdreven als je alleen maar een berichtje wil sturen.

 2. William V schreef:

  leuke nieuwe optie op het forum hier !

 3. William V schreef:

  leuke nieuwtje op het forum hier !

 4. Daniel schreef:

  Leuk dat deze mogelijkheid bestaat ! Kun je hier ook bijlage’s aan je bericht toevoegen, of is dat ‘n brug te ver…?

  • Bob F schreef:

   Ja, ook dat kan. Max. 2 bestanden per bericht van 4MB. Dit moet “gezonde” data zijn, dus dingen als plaatjes, muziek, en archieven. Scripts, executables e.d. zal door de firewall geblokkeerd worden.

 5. Bob F schreef:

  Een kleine verandering. De tekst “postkantoor” is verdwenen en vervangen door links zodat er gelijk naar de nieuwe prive-berichten of evt. mededelingen geklikt kan worden. Het zal wel voor zich spreken denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *