Amoras – Wiske in badjas

Nog steeds wordt er voortgeborduurd op de Amoras-reeks en daar kan ik prima mee leven. Toen de serie net nieuw was had ik Wiske in badjas als onderwerp gekozen en er twee eigen variaties op gemaakt.

Amoras - Suske (fragment 1)

Amoras – Suske (fragment 1)

Met de jas een beetje verder geopend kijkt het net wat lekkerder weg.

Amoras -(parodie)- Wiske Open Robe 01_C

Amoras -(parodie)- Wiske Open Robe 01_C

Nog een ietsje verder open en het wordt pas echt interessant.

Amoras -(parodie)- Wiske Open Robe 01_S

Amoras -(parodie)- Wiske Open Robe 01_S

“Ik houd het graag deftig maar eens goed doorgesmeerd worden is ook wel eens lekker”.

(drawing by I.A. 2013)


Rond die tijd kreeg ik een tekening toegezonden van een plaatje dat een bladzijde verder staat. Daar duikt Wiske vanaf het balkon naar beneden. Of ik die eens wilde beoordelen.

Dat zag er goed uit en ik heb “zijn” Wiske later hertekend en een eigen versie van de betreffende bladzijde gemaakt. Ik heb helaas nooit antwoord gehad op de vragen of ik zijn plaat op de site mag zetten, of hij er zijn naam dan onder wil hebben en of het goed is dat ik zijn Wiske, min of meer, heb gebruikt voor een eigen tekening.

Wellicht dat ik mijn versie toch maar eens een keer ga plaatsen want die Wiske ziet er erg lekker uit. Het zou ook leuk zijn als de maker van de Wiske met fladderende badjas iets van zich liet horen/zien. Wie weet wat hij allemaal nog meer gedaan heeft!

Vandaag 1 keer bekeken (1.912 totaal)
Deel dit / Share this
0
5

3 reacties

 1. MisterX schreef:

  Hoi Bob,
  Uit jouw toelichting bij dit item blijkt dat ik in het verleden blijkbaar iets gemist heb. Ik heb jouw antwoord op mijn mail toentertijd klaarblijkelijk verkeerd geïnterpreteerd en er verder geen aandacht meer aan geschonken. Ik teken graag stripfiguren na en soms – een beetje in een reactie op het “net niet helemaal” van de oorspronkelijke auteurs – breng ik daar wat verder gaande wijzigingen in aan. Ik vind het bijvoorbeeld een beetje zwak dat Merho in Kiekeboeket 2.0 niet de gags waarin Fanny topless op het strand zit net zo heeft overgenomen in de nieuwe versie. De ene is helemaal niet geplaatst en bij de andere heeft ze ineens een degelijke bikini aan. In dat soort zaken breng ik graag een kleine wijziging aan :-).
  Ik heb er geen enkel bezwaar tegen dat je mijn tekening hebt gebruikt voor een eigen versie en ook niet dat je mijn tekening op je site zet. Als je daarbij een naam wilt vermelden is Mister X voldoende.

  • Bob F schreef:

   Goed om wat van je te horen.

   Ik heb geen idee meer wat ik toendertijd precies in de mail had gezet maar dat maakt nu ook niet zoveel meer uit. Jouw tekening van Wiske ga ik binnenkort zeker plaatsen, net als mijn bewerking daar van.

   Sommige veranderingen in Kiekeboeket 2.0 snap ik wel, wat niet wil zeggen dat het direkt een verbetering is. Dat Fanny ineens een bikinitopje meekreeg is wel te verklaren. Topless was in de “1.0” tijd heel gewoon maar was veel minder in de mode bij het verschijnen van “2.0”. En tja, dat was een “update” om meer in die nieuwere tijd te passen dus wat dat beteft is het wel logisch, maar ook jammer.

   Die trend werd overigens gewoon voortgezet in de nog te verschijnen albums. “Vroeger” zag je Fanny wel vaker topless rondlopen maar dat is stukken minder geworden. Er zijn nog wel badkamer- en verkleed-fragmentjes maar zonnen op het strand doet ze tegenwoordig met een topje.

   Heeft ook z’n voordelen. Dan hebben “wij” tenminste ook nog wat te doen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *