Kans op storingen door herconfiguratie.

Er staan weer wat veranderingen op stapel.

Ik vind de site te traag en de opslagcapaciteit te beperkt. Daar wil ik wat aan gaan doen door een CDN (content delivery network) te gebruiken. Dat heb ik al eerder geprobeerd maar dat werkte allesbehalve vlekkeloos.

Dit keer wordt het wat ingewikkelder doordat ik alle plaatjes vanaf een CDN wil laden zonder de diskcapaciteit van de site zelf te gebruiken. Ik weet op dit moment niet of dat mogelijk is op mijn manier maar kan het alleen testen door het gewoon te proberen.

Nasty Comics - Fanny en Wiske

Nasty Comics – Fanny en Wiske

Er zullen vast wel de nodige haken en ogen aan zitten en gezien dit alles gedaan gaat worden zonder de site offline te zetten bestaat de kans dat er af en toe rare dingen gebeuren, voornamelijk met de plaatjes. Zo kunnen verkleinde versies (thumbnails) verkeerd worden weergegeven, of helemaal niet, of kunnen plaatjes helemaal niet zichtbaar zijn, met of zonder foutmeldingen.

Als het eenmaal werkt zoals ik denk dat het zou moeten kunnen werken zou de site sneller moeten laden en komt er meer ruimte vrij voor andere dingetjes zoals bijvoegen van grotere bestanden in het forum of misschien speciale avatars en wie weet wel een mogelijkheid om je eigen avatar op de site te zetten.

Als (ALS!) het goed blijkt te werken wil ik ook eens kijken naar een manier om te chatten en een systeem waarmee gebruikers berichten direkt naar elkaar kunnen sturen (Private Message’s), maar dat is voor later.

Vanaf nu (woensdag 29 april) kunnen er dus tijdelijke probleempjes ontstaan en dat zal t/m het weekend (3 mei) kunnen gaan duren. Als ik er dan nog niet uit ben wordt alles weer teruggezet naar hoe het was.

Vandaag 1 keer bekeken (704 totaal)
Deel dit / Share this
0
2

4 reacties

 1. Bob F schreef:

  Verbazingwekkend hoe wordpress met plaatjes om gaat. Het genereert van alles en nog wat, nodig of niet. Zojuist 6645 (!) plaatjes verwijderd die door wordpress waren aangemaakt maar nergens op de site gebruikt worden. Dat laatste hoop ik dan toch anders moet ik het een en ander terug gaan zetten 🙂

 2. savio schreef:

  Wat irritant

  • Bob F schreef:

   Dat is nog voorzichtig uitgedrukt…

   De veranderingen tot nu toe:

   CDN is aktief maar een snelheidswinst is er niet echt. Die is zo weinig dat het bijna niet merkbaar is. Wat wel scheelt is de verbruikte bandbreedte van de site. Een deel komt van die CDN dus wordt de site zelf wat minder belast.

   De avatars (dat plaatje naast je naam) zijn wel op de schop gegaan. Dat werkte voorheen via “Gravatar” maar die hebben wat privacy-veranderingen doorgevoerd en daar denk ik anders over. De willekeurig gekozen avatars komen nu van “Libravatar”. Degenen die een eigen “Gravatar” hadden aangemaakt zullen die, als het goed is, gewoon behouden. Hij komt alleen vanaf een andere plek, al is die van mezelf om onduidelijke redenen wel ineens verdwenen (?)

   De avatar-optie zal binnenkort worden aangepast maar weet nog niet wat het gaat worden.

   Sommige plaatjes zijn niet zichtbaar. Het gaat dan om die kleine voorbeeldjes die in de rechter kolom worden weergegeven. Het heeft iets met verschil van browser te maken want die op Chromium zijn gebaseerd laten het wel zien maar de browsers van Mozilla niet. Heeft vast iets met de manier te maken waarop de plaatjes nu getoond worden. Die worden nu als “SVG” gepresenteerd (Scalable Vector Graphics) en daar gaat de ene browser beter mee om als de andere. Dat geldt waarschijnlijk alleen voor de plaatjes die er al op staan. Met al het nieuwe wat er op komt zou het wel goed moeten gaan. Hoop ik…

  • Bob F schreef:

   Nog maar net geschreven en nu al achterhaald…

   De avatar-optie… Je kan nu gewoon “Gravatar” blijven gebruiken zonder echte privacy-perikelen. Als je als geregistreerde gebruiker inlogt haalt deze site de avatar voor je op en bewaart deze zolang je geregistreerd bent. Bij Gravatar zien ze dus alleen maar dat Nasty Comics 1 keer het plaatje ophaalt en dat is alles. Alle volgende keren wordt die direkt vanaf de site geladen.

   Voor de niet-Gravatar-gebruikers is er ook een optie om je eigen plaatje te gebruiken en anders wordt er een willekeurig gekozen.

   Aanvulling:
   Voorheen waren alle artikelen ook via “Triber” te volgen. Via wat??? Inderdaad, het zegt waarschijnlijk niemand iets en omdat de plug-in intussen antiek is (al 3 jaar geen updates meer van verschenen) is dat verwijderd. Het zal door weinigen gemist worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *