Suske en Wiske – 75 jaar

Toch al 3 jaar geleden dat ik het onderwerp aansnee en er een plaatje bij verzon maar sinds vorige maand zijn ze het dan echt! 75 jaar!


In het jaar 2015 bestonden Suske en Wiske 70 jaar. Het was de bedoeling dat Geert Weyer zijn boek over de geschiedenis er van dan zou uitbrengen maar dat liep wat vertraging op. Het zou nu op 17 oktober 2017 moeten verschijnen, en ja, dat is nog geen week meer.

Helaas is het iets wat met z’n prijs van 70 euro ver buiten mijn bereik ligt, al kan het zijn geld misschien wel waard zijn. Een jubileumuitgave is op zich niets nieuws. In 1973 verscheen “25 jaar”…

Suske en Wiske - 25 jaar (fragment 1)

Suske en Wiske – 25 jaar (fragment 1)

..in 1995 “50 jaar”…

Suske en Wiske - 50 jaar (fragment 1)

Suske en Wiske – 50 jaar (fragment 1)

…en een “60 jaar” in, hoe kan het ook anders, 2005.

Suske en Wiske - 60 jaar (fragment 1)

Suske en Wiske – 60 jaar (fragment 1)

Dit betekent ook dat het jaar 2020 het 75-jarig jubileum zal zijn.

Als de tendens met de geforceerde veranderingen van de laatste tijd doorzet zou de voorkant van een eventueel jubileumalbum er wel eens heel anders uit kunnen gaan zien. In 1973 werden zo nog afgebeeld met de gereedschappen van een kunstschilder en beeldhouwer () maar dat is niet meer van deze tijd.

Suske en Wiske -(parodie)- 75 jaar

Suske en Wiske -(parodie)- 75 jaar

Suske met een hippe telefoon en Wiske die haar Booble-profiel bijwerkt met een foto van haar laatste speeltje. Dat is dan hip, en aan alles wat hip is schijnen ze te moeten meedoen. De kleding van nu zal over 3 jaar ook achterhaald zijn en daar willen ze niet meer in gezien worden. Blote borsten waren in 1973 en 2017 ook geen probleem dus een oplossing was snel gevonden.

(drawing by I.A. 2017)

Vandaag 1 keer bekeken (5.365 totaal)
Deel dit / Share this
0
6

6 reacties

 1. William V schreef:

  ja als die kledingtrend zo doorgaat komt er tussen dit en 5 jaar zeker deels naakt of “artistiek verantwoord” naakt … Als suske en wiske met hun hippe smartphones en Booble-accounts nog meewillen met de tijd, kunnen zij er ook niet om heen dat er in deze coronacrisis meer dan ooit porno gekeken wordt. (records worden verbroken en het getal was nog nooit zo hoog als nu … volgens mijn provider althans). Maar suske en wiske die in een echte officiële strip bloot zouden gaan …. ze kunnen er in deze hedendaagse tijden (corona buiten beschouwing gelaten, niet omheen. kinderen worden zowiezo op 8-10-12 jarige leeftijd geconfronteerd met naakt op TV, op internet …. het zit gewoon zelfs in reclameblokken die je door je strot geramd krijgt en die af en toe eens onderbroken worden door een film 😀 😀

  • Bob F schreef:

   De meesten doen hetzelfde in hun vrije tijd als altijd alleen dan vaker en langer denk ik. Een site als deze wordt zo te zien veel vanuit kantoor bezocht want er zijn hier juist wat minder bezoekers. Waarschijnlijk thuis teveel mensen om zich heen voor dit soort gegluur. Wellicht ook kinderen in de buurt en die willen we hier eigenlijk niet zien.

 2. savio schreef:

  Allen Schanulleke maakt het niks uit datze gezien wordt in haar rode jurkje. Maar ja, zij heeft ook niks anders 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *