Bij Fanny op schoot, open en bloot

Het originele album is natuurlijk van Merho (c) en is buiten de normale Kiekeboe-reeks verschenen. Er is ook geen enkele verwijzing naar “Kiekeboe” te vinden omdat het hier puur om Fanny draait.

In het begin ging het me alleen om de cover, die ik op zich al een van de betere vind. Die richt zich tot de kern van het verhaal en bevat geen onnodige toevoegingen. Gewoon Fanny op een stoel en niet meer dan dat. De ondertitel is hier “Diepgravende gesprekken met bekende stripfiguren“.

Bij Fanny op Schoot - cover-origineel

Bij Fanny op Schoot – cover-origineel

De cover nodige wel uit tot parodiëren vanwege de achterovergeleunde houding waarin ze zit. Het blijft natuurlijk Fanny en hoewel Merho haar ook nog wel eens wat natuurlijker weergeeft zal hij niet over zijn zelfgetrokken virtuele streep gaan. Die streep zie ik echter niet.

Kiekeboe -(parodie)- Bij Fanny op Schoot 0-1

Kiekeboe -(parodie)- Bij Fanny op Schoot 0-1

De ondertitel is nu “Erotische onthullingen van bekende stripfiguren“. Aardig onschuldig maar toch altijd weer leuk om te zien als ze haar blote borsten tentoonstelt.

Bij Fanny op Schoot - pagina32-origineel

Bij Fanny op Schoot – pagina32-origineel

Bij Fanny op Schoot - pagina33-origineel

Bij Fanny op Schoot – pagina33-origineel

Het bleef niet bij de kaft alleen. Uit dit album heb ik het hoofdstuk “Suske & Wiske” genomen en er een alternatieve versie van gemaakt met een wending voor volwassenen. Het leeuwendeel van mijn tekeningen zijn gebaseerd op stroken van pagina 32 en 33 uit het origneel. Hier is, op details na, veel van nagetekend en er is niet zo veel dat ik zelf verzonnen heb.

 

De overgenomen plaatjes staan niet noodzakelijk in dezelfde volgorde en zijn aangevuld met nieuwe tekeningen om een lopend verhaaltje te krijgen. Ook de tekst en grappen zijn gedeeltelijk gebaseerd op het origneel om zoveel mogelijk het parodie-idee in stand te houden. Het spreekt bijna als vanzelf dat het weer een plat verhaaltje is geworden met veel bloot en wat om seks draait.

Kiekeboe -(parodie)- Bij Fanny op Schoot 1-1

Kiekeboe -(parodie)- Bij Fanny op Schoot 1-1

Het oude topje van Wiske, dat nu gedragen wordt door Fanny, zorgde in het origineel al voor wat probleempjes omdat het bij Fanny nogal strak om haar borsten zit. Die problemen zijn er in de parodie niet minder op geworden, dit tot vreugde van Suske. Net als Fanny’s rokje heeft Wiske’s jurk nu een split gekregen. Dat loopt al stuk makkelijker, toch?

Met deze enkele pagina is het niet echt een album te noemen dus het gaat me wat te ver om er een download van te maken.

Vandaag 5 keer bekeken (17.991 totaal)
Deel dit / Share this
0
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *